גוש בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/11/2000 | 16:34 | מאת: מיכל

אני מרגישה כל הזמן כאבים בשני השדיים. בבדיקה אצל רופא כירורג הוא טען שהבדיקה תקינה אך שלח אותי לאולטראסאונד, ליתר בטחון, לדבריו. על גבי ההפנייה הוא ציין חלק סוטומתי (משהו כזה) קשה עם גרגור גס עד עדין בשעה 12 בצד ימין וגרגור כנ"ל בשעה 3 בצד שמאל. באולטראסאונד רשמו שיש לי גוש סולידי בשד ימין בגודל שישה מ"מ מומלץ בדיקת FNA בהדרכת הסונר. כמו כן צוין שיש לי 3 ציסטות. לגבי הציסטות הרופא הכירורג אמר שיש כאלה בכל מחזור ושכאשר אהיה בהריון הן מתמלאות בחלב במקום בנוזלים. לגבי הכאבים הוא אמר שזה דבר שיש לכל אשה. ולגבי הגוש לטענתו אין מה לחשוש הוא טוען שלהרבה בחורות בגילי (27) יש גושים כאלה שעוברים בהריון ושיש רק להיות במעקב ולא להוציא אותם אך הוא שולח אותי לבדיקת ה- FNA. השאלות שלי הן: 1. איך ייתכן שבבדיקה הידנית הרופא לא הרגיש את הגוש וטען שאין לי כלום? האם ייתכן שהוא טעה? האם עלי לפנות לרופא נוסף? 2. מהי בדיקת ה- FNA, כיצד היא מתבצעת ומה היא בודקת? ומה זה סונר? 3. האם זה נכון שלא מוציאים ציסטות כמו שנתגלו אצלי? 4. האם זה נכון שלהרבה בחורות בגילי יש גושים כאלה ולא מוציאים אותם אלא רק עוקבים אחריהם כל 1/2 שנה כמו שהרופא אומר? 5. במידה והגוש יתגלה בבדיקה כחשוד האם ניתן לדעת באיזה שלב זה (כפי שציינתי הוא בגודל 6 מ"מ, והרופא אמר שזה גודל קטן)? על תשובה מהירה אודה. תודה ובברכה, מיכל.

01/11/2000 | 22:27 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מיכל - רבת השאלות. הצפת אותנו בשאלות שאני בטוח מציקות לנשים רבות. בימים הקרובים יחל האתר שלנו להציג מגזין של מאמרים בנושא השד. ננסה בקיצור לענות על שאלותיך. ראשית מאד יתכן כי רופא אינו מאתר גוש של פחות מס"מ. מבנה ציסטי אופיני לנשים רבות ורופא מנוסה יכול בודאות די גדולה להבחין ביו ציסטה ובין גידול ומבנה ציסטי אין צורך להוציא. בדיקת FNA היא לקיחת דגימת תאים בעזרת מחט עדינה. סונר של השד גם הוא בדיקה בעזרת גלי קול אך אינו מדויק ואינו יכול לקבוע טיבו של גוש נראה. בדיקה היחידה הודאית היא בה מוציאים תאים לבדיקה כמו בדיקת ה-FNA או ביופסיה. אני מניח כי הרופא הבודק התרשם כי לא מדובר בגידול אלא בממצא ציסטי ולכן החלטתו לגבי מעקב מוצדקת. מקווה שנרגעת דר' ויזר

02/11/2000 | 09:33 | מאת: מיכל

לא כל כך. כמו שהרופא טעה בבדיקה הידנית אז אולי הוא טועה גם למהות הגוש. בתוצאות האולטרא-סאונד היה כתוב שמדובר בגוש ולא בציסטה. כתבו שמומלץ FNA בהדרכת הסונר. אני מבינה שזה כולל גם בדיקה עם זריקה וגם צילום רנטגן? לגבי המגזין זה רעיון נפלא, האם הכתבות יהיו בעברית? תודה, מיכל.

01/11/2000 | 22:30 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מיכל - רבת השאלות. הצפת אותנו בשאלות שאני בטוח מציקות לנשים רבות. בימים הקרובים יחל האתר שלנו להציג מגזין של מאמרים בנושא השד. ננסה בקיצור לענות על שאלותיך. ראשית מאד יתכן כי רופא אינו מאתר גוש של פחות מס"מ. מבנה ציסטי אופיני לנשים רבות ורופא מנוסה יכול בודאות די גדולה להבחין ביו ציסטה ובין גידול ומבנה ציסטי אין צורך להוציא. בדיקת FNA היא לקיחת דגימת תאים בעזרת מחט עדינה. סונר של השד גם הוא בדיקה בעזרת גלי קול אך אינו מדויק ואינו יכול לקבוע טיבו של גוש נראה. בדיקה היחידה הודאית היא בה מוציאים תאים לבדיקה כמו בדיקת ה-FNA או ביופסיה. אני מניח כי הרופא הבודק התרשם כי לא מדובר בגידול אלא בממצא ציסטי ולכן החלטתו לגבי מעקב מוצדקת. מקווה שנרגעת דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה