בטן חריפה אחרי קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/10/2000 | 00:52 | מאת: adi

ד"ר ויזר שלום, אני חובשת המתנדבת במד"א. לפני מספר שנים הגעתי למקרה של כאבי בטן. מבדיקת החולה ושמיעת סיפורה מתברר כי היא עברה בדיקת קולונוסקופיה (אם אני לא טועה, במהלך הבדיקה מכניסים סיב אופטי מהחלחולת כדי לבדוק את המעיים). בבדיקה, הבטן חריפה במישוש. שכיבה עם רגליים מכופפות,לא הקלה כמעט בכלל. 1. תוכל לתת הסבר מעמיק יותר על התופעה, בכמה אחוז מהחולים היא קוראת? 2. האם אתם עושים משהו כדי למנוע את התופעה? בתודה מראש, עדי

31/10/2000 | 18:21 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עדי, הנושא ידוע ומוכר עליך לזכור כי בכל פעולה רפואית באיבחון או ניתוח יכולים להיות סיבוכים. אחד הסיבוכים של קולונוסקופיה היא פרפורציה (נוצר חור) בדופן המעי דרכו דולף תוכן המעי לחלל הצפק וגורם לבטן חריפה כפי שתארת יפה. לשמחתנו הסיבוך מופיע האחוזים בודדים וכל קולונוסקופיסט ניתקל בכך בקריירה שלו. זהירות היא התשובה אך לא תמיד עוזרת... דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה