גוש שומני או שבר בטבור או לא יודע מה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/10/2000 | 20:50 | מאת: ארז

שלום! דר' הרבה זמן אני כותב לך ואתה נותן תשובות חלקיות. ברצוני לדעת היכן אני יכול לקבל מידע על הבעיה שלי: גוש שומני בטבור או בקע או שבר בטבור שבעקבותיו אני מקבל הפרשות מהטבור החוצה - נוזל צהוב. אני רוצה לדעת הכל על הבעיה ולא תשובות חלקיות. אני יודע שיש מסמכים באתר הזה, האם אתה יכול להמליץ על מסמך שקשור לבעייתי? מה יקרה אם לא יטופל המצב?, כלומר אם לא אעבור ניתוח או לא אטפל בזה מבחינה חיצונית? האם הזרימה החוצה תמשך? כמה זמן? ומה אתה ממליץ לעשות? אני בן 19 בחור בריא למדי, לא סובל מכלום, לא חולה, וזאת הבעייה היחידה שהכי מטרידה אותי!!! אנא עזור לי, לפתור את הבעייה כאמור בקרוב אני נפגש לפגישה שנייה עם רופא הכיכורג שלי, כאשר בפעם שעברה הוא אמר לי לא לגעת ולתת לזה לזרום במשך חודש, ולשתוף את הנוזל עם מים וסבון. שאלתי היא מהו החומר שנוזל לי מהטבור? האם זה מעיים? חלק מהאוכל שאני אוכל? בתודה ארז.

28/10/2000 | 11:48 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ארז, צר לי שאינך מרוצה מתשובותינו. לא ניתן לתת יעוץ ללא בדיקה של חולה. לעינינך - לפי התאור שנתת הינך סובל מבקע(שבר) בטבור עם אפשרות שהנוזל הינו מצינור הקשור במעי שלרוב נסגר בתינוקות לאחר לידה. הטיפול הממולץ במידה ומדובר בכך הוא ניתוח כמו ניתוח של בקע רגיל. המנתח יאבחן תוך כדי הפעולה אם יש צורך לסגור את הפתח הגורם להפרשה ובכך לפטור אותך מהבקע וההפרשה. דר' ויזר

28/10/2000 | 13:13 | מאת: ארז

לדר' ויזר שלום... קראתי את תשובתך אך לא ענית על שאלתי השנייה. מה יקרה אם לא יטופל המצב לאורך זמן ממושך אני לקראת גיוס, סטודנט, האם קריתי שאעבור את הניתוח או שזה יסתדר שלעצמו? בתודה רבה לך ... ארז...

מנהל פורום כירורגיה