אקסטובציה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/10/2000 | 19:18 | מאת: ענת

ברצוני לדעת מדוע מבצעים את האקסטובציה דווקא בנשיפה ולא בשאיפה? בתודה מראש,ענת.

28/10/2000 | 11:52 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ענת, שאלתך אמורה להשאל בפורום של מרדימים. אין לנו פורום כזה ולכן אנסה לענות הוצאת טובוס מחולה שמתעורר מהרדמה מסוכנת היות וכושר הנשימה והשעול לא חוזר למלואו ולכן יש סכנת שאיפה של ליחה או כל גורם שהצתבר בלוע לתוך הראות. אני משער כי זה ההסבר שהמרדים מבקש מחולה כזה לנשום עמוק ואח"כ שולף את הטובוס תוך כדי נשיפה (אקספיריום) שזרם האויר ידחוף את כל מה שבגרון החוצה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה