טחורים ? -המשך

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/10/2000 | 16:14 | מאת: גל

שוב שלום בהמשך לשאלתי הקודמת : האם תחושת ה "שורף"היא חלק מהתופעה ? האם יציאות רכות הם גם חלק מהתופעה (טחורים פנימיים) ? שוב תודה מראש גל

17/10/2000 | 23:18 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גל, תשובתי זו לכל שאלותיך, ראשית ברצוני להפנותך למאמר האתר שלנו: http://doctors.co.il/surgery/article/223/ טחורים פנימיים וחיצוניים הינם איבר אחד אשר אנטומית מחולקים בחלוקה זו. מרבית התופעות של דמם באים מן הפנימיים בעוד הכאב, עיקצוץ (שרפה) וכד' הם תופעות של הטחורים החיצוניים. לצורך איבחון עליך לעבור רקטוסקופיה וחוקן בריום או קולונוסקופיה. לאחר איבחון ושלילת בעיות אחרות במעי הגס ניתן לטפל בכל התופעות (ראה מאמר בנושא הטיפול) דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה