אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/09/2000 | 01:18 | מאת: דביר

לד"ר ויזר היקר יש לי שאלה האם לאחר ניתוח הוצאת כיס המרה ישנם תופעות לוואי כגון השמנה? והאם צריך להתחיל לשמור על דיאטות? הייתי שמח אם תוכל לפרט לי את תהליכי ההחלמה מניתוח כזה ומה קורה לאחריו במערכות הגוף. בתודה מראש דביר

29/09/2000 | 16:06 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דביר, כמו אחרי כל ניתוח יש החלמה הכוללת חולשה , כאבים, לעיתים בחילות וחוסר תאבון. משך ההחלמה אם הכל תקין משתנה ונמשך בין ימים אחדים לבין מספר שבועות. לרוב אם ההחלמה תקינה חוזר מיד תאבון תקין והתופעות שקיימות לפני הניתוח נעלמות ולכן יש נטיה להשמין. יש לשים לב לכמויות המזון אך אין צורך בדיאטה. כיס המרה עצמו אינו איבר שחסר לאחר הוצאתו, שימושו הוא באגירת מיץ המרה המופרש מהכבד. מיצי מרה אלו מופרשים לתוך מע' העיכול ומופרשים מהגוף. ללא כיס המרה הכבד ממשיך להפריש את המרה דרך צינורות המרה ישירות למע' העיכול. שנה טובה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה