הרדמה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/09/2000 | 07:35 | מאת: יוחנן נאמן

כיצד נקבע איזה סוג הרדמה ניתנת לחולה? מה הם הפרמטרים המנחים את הרופא המרדים מתי לתת הרדמה לוריד או בנשימה באמצעות מסכה? האם עדיין מרדימים בנשימת אתר במסכה? להרבה חולים ישנו סיוט של הרדמה בחדר ניתוח עצמו, האם אי אפשר ליצור מצב של הרדמה טרם הכנסת החולה לחדר ניתוח?

21/09/2000 | 18:14 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יוחנן אכן נגעת בנקודה רגישה אצל הקהל כולו. הנושא שיך לרופא מרדים ולסוג הניתוח שעובר החולה. ניתן לחלק לשלושה חלקים (כן, כמו בצבא ). ישנה הרדמה מקומית - בה הכירורג מרדים בעזרת חומר הרדמה וזריקה את מקום הניתוח, סוג זה נעשה בניתוחים זעירים. הרדמה אזורית - נעשית על ידי מרדים בעזרת זריקה הניתנת למקום של צומת עצבים המוליך למקום בו נעשה הניתוח - למשל הרדמה אפידורלית הניתנת לפלג הגוף התחתון דרך זריקה בגב. ומשמשת לצורך ניתוחים בבטן התחתונה ובגפיים. הרדמה כללית נעשית דרך הוריד ובעזרת גזים (לא אתר) הניתנים דרך צינור המוחדר לקנה הנשימה. בהרדמה זו יש שליטה טובה יותר לרופא המרדים על החולה ומשמשת לניתוחים גדולים בכל איברי הגוף. לרוב החולה לפני הניתוח מקבל תרופות מרגיעות על מנת שלא יכנס "ללחץ" וכדי לבצע את תהליך ההרדמה המצב המיטבי. השיקול של הרופא המרדים מתיחס קודם כל לסוג הניתוח, מצב הכללי של החולה וכן לגבי רצונו של החולה. מקווה שתשובתי מניחה את דעתך דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה