כאבים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/09/2000 | 23:40 | מאת: batia

בני בן 43,בדרך כלל בחור בריא, לפני חצי שנה עבר ניתוח כריתה חלקית של הכליה השמאלית,למרות שהגידול היה ממאיר, הצליחו לנקות הכל, הכליה הכרותה שבה לתפקוד מלא, אבל עד היום, למרות שעברו 6 חודשים בני סובל עדיין מכאבים חזקים באיזור הניתוח,בבדיקת c.t שנערכה לו מצאו נגע תת קפסולרי הקפי מתחת לאיזור הכרות,יתכן המטומה,הרופא המטפל טוען שאין מה לעשות נגד הכאבים מלבד לקיחת כדור משכך כאבים, האם אין יותר מה לעשות, וכמה זמן עליו לסבול כאבים דבר שמונע ממנו לחזור לחיים תקינים? מחכה לתשובתכם ותודה מראש.

20/09/2000 | 18:35 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום בתיה כאבים ממושכים לאחר ניתוח אינם סבירים אך הרופא המטפל הוא המחליט לגבי הטיפול. לפי תאורך נראה כי יתכן ויש צורך בניקוז ההמטומה שנותרה. אחת האפשרויות היא לעשות זאת ללא ניתוח על ידי ניקור עם מחט המכוון ב - CT תוכלי לפנות לרופא המנתח ולשאול לגבי אופציה זו או לקבל יעוץ מרופא מומחה נוסף דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה