בקע בטבור

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/09/2000 | 21:46 | מאת: מאיה

יש לתינוקת בגיל 9 חודשים בליטה ענקית מעל הטבור (בערך בגודל של אגוז פקאן) שיצאה רק לפני חודש. רופא המשפחה אמר לא לעשות כלום, אבל זה ממש מחריד למראה. לא כדאי לעשות בירור נוסף?

19/09/2000 | 18:27 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מאיה מזל טוב לתינוקת, תיאורך מתאים לבקע (שבר) בטבור. העינין יכול להסתדר ללא ניתוח ולרוב ממתינים עד לגיל גן או בית ספר. אין צורך בכל ברור נוסף, יש רק להשגיח כי היציאות תקינות ואם מופיעה עצירות יש להתיעץ בדחיפות עם רופא בגלל סכנה של חסימת מעי. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה