טבור - הפרשה מהטבור נוזל צהוב

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/09/2000 | 15:25 | מאת: ארז

שלום, שמי ארז יש לי בעייה כבר חצי שנה... מהטבור יש לי הפרשה בצבע צהוב, הלכתי לרופא כירורג והוא אמר לי שזה גוש שומני, כמו כן אמר לי לשים פולידין או יוד, למען ייבוש המקום והבעיה תיפתר. הבעייה לא נפתרת ואני שם פולידין כבר חצי שנה. מה לעשות ההפרשות ממשיכות, ואני סקפטי האם לחזור לאותו רופא, בכל מקרה, יש לי תור לרופא כירורג פלסטקאי ב - 2.10.00 האם יש צורך בניתוח במקרה כזה? אני פוחד תעזור לי בבקשה... ארז לוי...

15/09/2000 | 16:42 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ארז, הבעיה מוכרת ושכיחה ואין מה לפחד, במרבית המקרים מדובר בזיהום כרוני פשוט אשר נפתר באמצעים של תרופות ןטיפול מקומי, לעיתים יש לנתח והוציא את מקור הזיהום בדופן הבטן הניתוח דומה לניתוח "שבר" בטבור והוא ניתוח פשוט. אם לא תקבל מענה לבעיה מרופא פלסטיקאי גש שוב לכירורג ואולי כירורג אחר? דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה