מחלה ע"ש קרוהן-סיבוכים ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/09/2000 | 00:26 | מאת: אודי

קרוב משפחתי סבל זה מספר חדשים מכאבי בטן עזים,פעילות מעיים לא סדירה,קושי רב ביציאות. נראה היה שסובל מטחורים\פיסורה\אפצס במעי הגס(כל אלו חוות דעת שקיבל !!!) מבדיקת סי.טי. שעשה הובררו הדברים הבאים : 1)הוא סובל מהמחלה ע"ש קרון 2) מאבנים בכיס המרה 3)מפרוסטטה מוגדלת רציתי לדעת האם יש קשר בין 3 התופעות המאובחנות ? האם פרוסטטה מוגדלת בהכרח מובילה לניתוח ? הנ"ל סובל מאי ספיקת לב כרונית ומסוכרת ואי לכך הוא צרכן "כבד" של פוסיד האם זה שולל לגמרי את אפשרות ריפוי האבנים ע"י שתייה מרובה ?

14/09/2000 | 19:54 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אודי, קשה להבין מהנתונים שהצגת מה בדיוק היתה השתלשלות המחלה. אני מבין שזה אדם מבוגר, אשר סבל מכאבי בטן ושינוי ביציאות. במסגרת בדיקות עבר גם בדיקת CT שאר בה אובחנו המחלות שציינת. ראשית מחלת קרוהן אולי נחשדת בבדיקה מעין זו אבחנה נקבעת באנדוסקופיה - בדיקה הנעשית עם מכשיר הנכנס למערכת העיכול וכך ניתן לאבחן את המחלה. אבנים בכיס מרה לאדם מבוגר אינן בהכרח מחלה שיש לטפל בה ויתכן כי זהו ממצא מקרי. ערמונית מוגדלת - יתכן שגם ממצא זה הוא מקרי, וגם זאת יש דרכי בדיקה אחרות. ולכן רצוי להתמקד בבעיה וונסות לאתר את מקור כאבי הבטן על ידי בדיקת גסטרואנטרולוג. לגבי כיס המרה אם אין סימפטומים אין צורך לטפל (שתיה מרובה אינה יכולה להמיס אבנים)ובנוגע לערמונית יש לפנות לאורולוג לבדיקה רגילה. דר' ויזר

14/09/2000 | 22:04 | מאת: אודי

ד"ר נכבד, תודה על התשובה המנומקת אולם נשארו לי מספר סימני שאלה גדולים !!! 1) במאמר שכתבת אודות המחלה ע"ש קרון (\SURGERY \ARTICLE \ 235) ציינת במפורש כי חלק מהסיבוכים הכלליים הם בכיס המרה (אבנים ?) ובדרכי השתן (פרוסטטה ?) כך שלדבריך יש איזשהוא קשר ?! 2) הנ"ל הוא אכן די מבוגר ( 65 +-) ועבר כבר את כל האיבחונים המוזכרים (כולל אנדוסקופיה שלמיטב זכרוני אובחנה כנקיה ).באבחנה אחת אצל גסטרואנטרולוג אובחנה מורסה באיזור קצה המעי הגס \ פי הטבעת ! בתודה

מנהל פורום כירורגיה