ניתוח שבר בטבור

דיון מתוך פורום  כירורגיה

10/09/2000 | 23:15 | מאת: זאב

אמי בת 67, ועברה לפני כחמש עשרה שנים ניתוח שבר בטבור. כעת, השבר פרץ שנית. רופא כירורג המליץ לה לעבור ניתוח לתיקון הבקע. בהתייעצות עם הרופא המנתח נאמר לנו, שפרט לטכניקה של פתיחת הבטן, קיימת היום אפשרות לניתוח בקע בשיטת הלפרוסקופיה, ללא צורך בפתיחת הבטן (אמי עברה ניתוח לפקרוסקופי להוצאת אבנים מכיס המרה לפני כחמש שנים). שאלתי היא: 1. האם הטכניקה מוכרת לך? 2. באיזה בתי חולים עושים בה שימוש? 3. מה אחוזי ההצלחה המשוערים? 4. מה הסיכונים הכרוכים בניתוח? 5. איך משפיע הגיל והעובדה כי כבר בוצע ניתוח כזה על אחוזי ההצלחה? בתודה מראש

11/09/2000 | 22:14 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום זאב, שאלות נכונות וקשות היות ואין עדיין מספיק מידע על ניתוחים לפרוסקופיים. גיל אינו משנה, ניתוחים קודמים בבטן עלולים להפריע לגבי הצלחה אין מספיק מידע, הניתוחים מבוצעים בכל בתי החולים ורצוי לבחור כירורג בעל נסיון בנושא. במאמר מוסגר: לו היתה זו אימי הייתי מעדיף ניתוח "קונבנציונלי" עם אפשרות לשים רשת. דר' ויזר

05/11/2008 | 11:44 | מאת: רין

בעלי בגיל 73 עם עבר של נתוח מעקפים לפני 12 שנה, ונתוח תוספתן. עומד לפני נתוח שבר בטבור, קטן. האם ילהמליץ נתוח קובנציונלי או פרוסקפיה?

05/11/2008 | 11:48 | מאת: רין

בעלי בגיל 73 עם עבר של נתוח מעקפים לפני 12 שנה, ונתוח תוספתן. עומד לפני נתוח שבר בטבור, קטן. האם ילהמליץ נתוח קובנציונלי או פרוסקופיה?

מנהל פורום כירורגיה