מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/06/2000 | 19:46 | מאת: טובה

קראתי את הכתבה על מחלת הקרוהן. קראתי שהטיפול הוא או תרופתי או ניתוחי, ורציתי לספר על טיפול אחר שהועיל לבני בצורה משמעותית ביותר - רפלקסולוגיה. בני שכח לגמרי מהמחלה ואינו לוקח שום כדור, ומצבו ברוך השם טוב מאד. רציתי להסב את תשומת לבך, ד"ר ויזר, לנקודה חשובה שלדעתי לא מקבלת את ההתיחסות הנכונה - תזונה נכונה. כשבני חלה במחלה, הדאגה היחידה של הדיאטנית היתה להחזיר לו את המשקל שאבד. לפי הנחיותיה היה עלי לתת לו "כל אוכל שירצה, שמנת, פיצות, שוקולד, כל דבר בעל ערך קלורי רב, העיקר שיעלה במשקל". לעומת הדיאטנית, הרפלקסולוגית שטיפלה בו אמרה שהצעד הראשון לריפוי הוא תזונה נכונה, וכי עליו להימנע ממאכלים המגרים את הקיבה. לשמחתי הרבה פעלתי לפי הוראות הרפלקסולוגית, והדיאטה בשילוב הטיפול הרפלקסולוגי ריפאו את בני לחלוטין. אני יודעת שלרופא קונבנציונלי קשה לקבל את דבריי. אבל ילדים נוספים שלקו במחלה וטופלו בידי הרפלקסולוגית הנ"ל הבריאו לחלוטין, והעובדות מדברות בעד עצמן!!

15/06/2000 | 23:57 | מאת: גלית

לטובה אני חולת קרוהן. אכן דיאטה נכונה וחכמה (יש לציין) יכולה להביא לרגיעה במצב המחלה. עם זאת אני מכירה חולים רבים (בינהם אני) אשר ניסו טיפולים אלטרנטיביים אך ללא הועיל. אני ניסיתי רפלקסולוגיה ונהנתי מאוד ואף הגעתי למצב רגיעה מסוים אך אני לא תולה בכך תקוות. כיום אני מנסה טיפול אלטרנטיבי אחר - יחד עם זאת אני לא מתכוונת לוותר על הטיפול הרפואי. כמובן שהעובדה שבנך מרגיש יותר טוב משמחת מאוד והערתך לגבי תזונה נכונה היא מהותית בשיפור המחלה

16/06/2000 | 10:28 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום לך גברת טובה. ראשית אני שמח שבנך מרגיש בטוב. שנית (ללא קשר ישיר למצבו של בנך) אני מתחנן בפניך זכרי שהרפואה האלטרנטיבית הינה רפואה מ ש ל י מ ה . אל תוציאי אותו מטיפול ומעקב של גסטרואנטרולוג. הנזק עלול להיות עצום ולא רוורזיבילי. אין כל מניעה שתשלבי בין תזונה רפלקסולוגיה דיקור וכ"ו לטיפול המקובל אבל כפי שאמרתי "לא על חשבון" נ.ב. ממכתבך עולה "רוגז" על הרופא המטפל. נסי להחליפוברופא אחר.. בהצלחה

16/06/2000 | 13:58 | מאת: דר' א. ויזר

טובה יקרה אני שמח שקראת את המאמר בנושא מחלת קרוהן ושיתפת אותנו בניסניונך האישי. אני תקווה כי בנך ימשיך לחוש טוב, אך אני מצתרף לתחינתו של דר' ישראלית כי לא תזניחי את המעקב והטיפול של הרפואה הקונבנציונלית. זיכרי כי הידע שלנו מבוסס על ניסיון וספרות בכל העולם ולא רק על מקרה בודד אחד או מספר מקרים. רציתי להוסיף על פרטי ניסיון שנעשה בנושא דיאטה לפני מס' שנים בחולה צעיר אשר כל מזון שהוא גרם להתלקחות מחלתו השתלנו בבי"ח בלינסון צנטר לוריד מרכזי בצואר והאיש חי במשך שש! שנים ללא אוכל או שתיה דרך הפה רק עם מזון שקיבל דרך הוריד. כמובן שלא היו כל התקפים. לא ציטטתי ניסיון זה במאמר היות וזה היה ניסיון חד פעמי שאינו מדגים את השיטות המקובלות. ושוב מאחל לך ולבנך בריאות שלמה תוך מעקב גסטרו מתמיד. בברכה דר' (קונבנציונלי) ויזר

18/06/2000 | 11:00 | מאת: טובה

רופאים יקרים, העליתי את נושא הטיפול הרפלקסולוגי לא כדי להתנגח עם הרפואה הקונבנציונלית. רציתי להעלות את המודעות לנושא התזונה הנכונה והקשר שלה למחלה זו. בני היה בן 15 כשחלה. היום הוא בן 22, לאחר שירות צבאי, בריא ומתפקד יוצא מן הכלל. אין זכר למחלה, ואין צורך במעקב רפואי, כיון שהוא מרגיש טוב וחי חיים רגילים. גם בתקופה הראשונה, לאחר שהתחיל בטיפול הרפלקסולוגי והתזונתי, כשהיה עדיין במעקב אצל הרופא בביה"ח, תמיד נאלץ לחזור על הבדיקות בטענה שבודאי יש טעות בבדיקות. הרופא בביה"ח התקשה לקבל את השינוי הדרסטי שחל בו וכמובן ביטל בזלזול את הטיפול המשלים. הנקודה העיקרית שאני מבקשת להעלות - הרפלקסולוגית טענה שהירידה במשקל תיפתר לא על ידי אכילה של שמנת מתוקה, פיצות ושאר ג'אנק פוד משמין כפי שהומלצו על ידי הדיאטנית של מח' גאסטרו. לדבריה (ואכן הוכח) - ברגע שהאיזור הנגוע יירגע, הגוף יחזיר לעצמו את המשקל. לא בעיית המשקל היא שצריכה להטריד, אלא המחלה עצמה. מכל מקום, בשום פנים לא לאכול אוכל שמגרה את המעיים אך ורק מתוך כוונה להעלות במשקל. לדעתי, הגישה הזו הגיונית וקשה להתווכח איתה. ייתכן שלא כל רפלקסולוג יכול לעזור. אני בהחלט מקבלת את הקביעה הזאת. במקרה שלנו - העובדות מדברות בעד עצמן.

מנהל פורום כירורגיה