גוש בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/09/2000 | 11:48 | מאת: קרין לירן

בוקר טוב דר'. אני בת 24 ולפני כחודש גיליתי גוש (2X2.5) בשד הימני. בהתייעצות עם הרופא המטפל הוחלט להוציאו כמה שיותר מוקדם על מנת שלא יגדל. קבענו ניתוח לחודש מאוחר יותר כאשר לבינתיים עשיתי אולטראסאונד ובעקבות המלצת התשובה גם ביופסיה. הרופא טען שאולי כתוצאה מהביופסיה הגוש יקטן/ יעלם אולם היום 5 ימים לאחר הבדיקה אני מרגישה שזה גדל בהרבה. האם יש קשר לבדיקה ולכך שהגוש גדל?? האם זה יכול לרמז על סיכון כלשהו, והאם לדעתך אכן נחוץ להוציא גוש זה במידה ואינו סרטני? אודה על תשובתך.

05/09/2000 | 18:47 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גלית, ראשית ברצוני להבין, האם עברת ביופסיה בעקבות הסונר או רק שאיבה עם מחט (fna ) ? גושים בשד בגילך לרוב הם ציסטות=כיס רקמה המכיל נוזל, זה לרוב שפיר. אם לאחר ניקור הגוש לא קטן או נעלם יש להמשיך מעקב או ניתוח שהוא למעשה ביופסיה בו מוציאים את כל הגוש ובודקים אותו לממאירות. הדבר תלוי בתחושת היד של הכירורג. אם הגוש גדל לאחר הניקור יתכן שיש בו כעת גם שטף דם בעקבות הדקירה. בגילך ה"מופלג" לרוב אין סרטן שד, אך הכל אפשרי... דר' ויזר

07/09/2000 | 15:56 | מאת: אורית

לכבוד דר' ויזר . אני בת 26 ,לפני כשבועים נתגלה בשד השמאלי שלי גוש (1*1.5). לפני כ10 ימים בצעתי ביופסיה, תשובת הבדיקה הם "קבוצה של תאים אפוקרינים,מיקרופגים קצפיים וקטעים זערים של רקמות חיבור כמו כן לא נימצאו תאים אטפים" מה פרוש התוצאות והאם יש סיכון כלשהו? תודה מראש.

07/09/2000 | 19:02 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אורית, אני מניח לפי תשובתך כי מדובר ב - fna ניקור של השד ולא ביופסיה בה מנתחים ומוציאים את הגוש כולו. על פי התשובה מדובר בגוש שפיר וללא סמני ממאירות. כפי שהשבתי קודם אם הגוש לא נעלם ויש חשד יש לבצע ניתוח להוצאתו. נא התייעצי עם הכירורג המטפל דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה