Cholelithiasis + Thalassemia minor

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/09/2000 | 22:22 | מאת: טל

שלום, ברצוני לברר מספר דברים בקשר בין המחלה ההמטולוגית שבנושא, עם הסיכון הניתוחי (אם קיים) בכריתת כיס מרה. יש לי חבר בגיל 30, אשר "סובל" מטלסמיה MINOR, המוגלובין 8.9, בילירובין 2, ובנוסף סובל מאבנים בכיס מרה, אך לא הייתה לו דלקת כיס מרה חריפה מעולם, ולמעט פעם אחת, לא נזקק לעירוי דם. 1. האם החולה זקוק לניתוח כריתת כיס מרה? דחוף? אם כן איזו שיטה פתוחה/ לפארוסקופית? 2. האם עקב מחלת הטלסמיה הוא עם גורם סיכון מוגבר על פני אדם בריא? במה? 3. אילו בדיקות מקדימות והערכה טרום ניתוחית הוא אמור לעבור טרם הניתוח? תודה

05/09/2000 | 18:55 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום טל, אם אין סימפטומים מכוון כיס המרה לרוב אין צורך לנתח. טלסמיה כפי שאת תארת אינה מהוה גורם המונע ניתוח תוך הכנה של החולה לכך. אין צורך בניתוח דחוף וניתן לבצע בשיטה הלפרוסקופית לאחר הכנה מתאימה עם קריו דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה