אנוס חסום

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/09/2000 | 21:25 | מאת: ירון.מ.

ד"ר נכבד. בני נולד עם אנוס חסום בשבוע 36 להריון.משקל בלידה 2 ק"ג. מייד לאחר הלידה הוא נותח ובוצע לן קולוסטומיה.לאחר הניתוח הוא אושפז בביהח לתקופה של כחודש ימים בטיפול נימרץ פגים עקב הסתבכות בזיהום,בצקות וכו.. לאחר כחודש וחצי מהלידה עשינו לו ברית מילה ועקב הלחץ והבכי יצא לו "פולפס" באורך של כ 10 ס"מ.ההתמודדות עם המצב מאז מאוד מאוד קשה. כיום בני בן 5 חודשים ואנו חושבים על הניתוח הקרוב ונימצאים בדילמה לבחירת מנתח למקרה נדיר מסוג זה. שאלתי היא-האים מקרה זה מוקר ומהם תוצאות /הצלחות הניתוח וההשלכות לעתיד. איפה מומלץ לעשות את הניתוח הנל?מי מןמחה הנידון. Xאציין כי המנתח ממליץ לעשות את הניתוח בגיל10-12 חודשים/במשקל8-10 קג.וממליץ על בדיקת סיטיאו אם.אר.אי לפני הניתוח בכדי לראות את השרירים.(אציין כי ניתן לראות קיווץ שרירים בפי הטבעת בעצ מאמץ) Xואילו יועץ אחר שהיינו אצלו(פרופסור)טוען כי אין לחכות לגיל או משקל וניתן לבצע את הניתוח במידי. (משקל בני היום 7.5 ק"ג . גיל 5 חודשים)!!!!!!!!!והבדיקה המקדימה לניתוח היא הזרקת חומר באזור הקולוסטומי ולראות היכן היא זורמת. בבקשה ייעץ לנו אנו חסרי אונים. תודה. ירון מאיר 051-249226

05/09/2000 | 19:06 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ירון הניתוח מוכר בכירורגיה של ילדים ובמרכזים הגדולים נעשים ניתוחים מסוג זה. יש כנראה גישות שונות לגיל ומשקל. ככל שתשאל יותר רופאים תקבל דעות רבות יותר אין זה אומר כי הם טועים. הכוונה לנתח לאחר שיש התפתחות של האברים כך שטכנית קל יותר. אני מכיר את המרכז לילדים ע"ש שניידר בפ"ת. ואני מעריך כי בכל בית חולים גדול תוכל לבצע זאת בביטחה. ההבדל בין 5-6 חודשים ומשקל של 7-8 ק"ג כנראה אינו משנה. רצוי לבצע בדיקות מקדימות על מנת לדעת על קיום של שרירי הספינקטר של פי הטבעת וכן על מידת החסר של קטע המעי. מקווה שהרגעתי מעט בהצלחה! דר' ויזר

06/09/2000 | 00:49 | מאת: לדר ויזר- תודה רבה מירון מאיר

תודה רבה על התשובה. אתה מקסים.

מנהל פורום כירורגיה