אפנדיקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

04/09/2000 | 01:01 | מאת: יוסי

לפני כ5 חודשים עברתי ארוע של מורסה על האפנדיקס.עברתי ניתוח שבמהלכו נוקזה המורסה+טיפול משלים של אנטיביוטיקה בוריד והחלמתי . הוצע לי לעבור חוקן בריום ולא הצלחתי לשתות את החומר שנתנו. שאלתי האם יש חומר "טעים" יותר,או בדיקה אחרת. שאלה נוספת נאמר לי שהסיכוי שדלקת תחזור הוא נמוך מה דעתך? אני בן 47 ולפני 23 שנה הוקרתי עקב טרטומה כטיפול מונע אחרי כריתה ומאז לא חזרה המחלה. תודה

04/09/2000 | 18:21 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יוסי, אנני יודע איזה ניתוח עברת, לרוב במצבים אלו מבוצעת כריתת האפנדיק יחד עם ניקוז המורסה. חוקן בריום נועד לאבחן בעיות אחרות באזור. לרוב אין חזרה של הדלקת אך ברפואה הכל יתכן.. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה