דיספלזיה high grade

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/05/2000 | 21:46 | מאת: שרה

רציתי מידע לגבי בדיקת פוליפ שנערכה לי שם נכתב בסיכום: dysplasia high grade. הפוליפ הוצא מהמעי הגס שלי בבדיקת קולונוסקופיה. אני כבת 38 והגעתי לבדיקה עקב שלשולים דמיים בלתי פוסקים. אנא עזרו לי

29/05/2000 | 09:15 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום שרה. מס' מילים כלליות: נעזרים בבדיקה מיקרוסקופית של ריקמה על מנתלאפיין את הדמיון של הרקמהלרקמה בריאה. קיימים מספר דרגות של השתנות (התרחקות) בדרך מרקמה בריאה לרקמה סרטנית. בד"כ מדובר בהיפר פלזיה-מצב בו יש גדילה בכמות מופרעת של רקמה תקינה, לאחר מכןדיספלזיה - גדילה בכמות גדולה מדי וגם התאים מתחילים לאבד תכונות תקינות (כמו נפח מס' חלוקןת גרעין התא ועוד..) ולבסוף מטאפלזיה שהינה מצב סרטני. בנוסף ניתן לחלק כל קבוצה ל 3 דרגות high intermed low grade. המקרה של הינו מקרה שבו יש פוליפ עם תאים שכבר לא תקינים וחוסר התקינות הוא מדרגה גבוהה יחסית. מצב כפי שמתואראצלך נחשב למצב טרום ממאיר, (יש הקוראיםלו ממאירות חבויה/כלואה). אין שום ספק שיש לכרות כריתה נרחבת של הממצא (וחלק מהמעי). גשי בדחיפות למחלקה כירורגית להמשך טיפול...

מנהל פורום כירורגיה