ניתוח לפרסקופיה-קיצור קיבה בעזרת טבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/09/2000 | 16:10 | מאת: דגנית

*מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח זה? *מהם ההשלכות לטווח ארוך-נזק לקיבה לדוגמא? *האם יתכן מצב בו הטבעת תתפוצץ והנוזל שבתוכה יצא? *מהו הנוזל שבתוך הטבעת? האם לאחר הניתוח אוכל לאכול את כל סוגי המזונות? *האם ניתן לשלוט על הירידה במשקל?

02/09/2000 | 18:26 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דגנית. הניתוח הזה מיועד לאנשים עם השמנת יתר גדולה, אשר בריאים בד"כ. הסיכונים כמו בכל ניתוח הם: זיהומים, דימום, הפרעות בבליעה והקאות, חסימת מעיים ועוד. הטבעת בנויה כך שלא תגרם ממנה "צרות" לרוב היא מלאה בנוזל פזיולוגי. אך יכולה להיות נזק לדופן הקיבה עם פריצה של תוכן הקיבה לחלל הבטן דבר המחייב ניתוח. ניתן לאכול הכל אך קיימת מגבלה של מזון מוצק אשר יש ללעוס היטב וכן כמות קטנה משביעה מיד. הירידה במשקל צריכה להיות מכוונת והדרגתית ולא נגרם נזק בריאותי. ממליץ כי תפני עם שאלותיך לכירורג העוסק בנושא לפני הניתוח ותוודאי אם את מתאימה, ותוכלי לראות ולקבל מידע עדכני. דר' ויזר

02/09/2000 | 23:58 | מאת: רוייקו

שלום דגנית שמי רועי ואני מזמין אותך לפורום ניתוחי קיצור קיבה שניפתח לפני מספר חודשים על ידי האתר של "איי או אל" .. את מוזמנת להכנס ולהצטרף אלינו בשימחה www.iol.co.il בתוך הפורטל הראשי של "איי או אל" בחרי ברשימת פורומים או פורומים ברשימה ישנה קבוצה "ניתוחי קיצור קיבה" המנוהלת על ידי דר' סובחי מקווה לראותך שם להשתמע, רוייקו

מנהל פורום כירורגיה