הוצאת גוש שומני בניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/08/2001 | 18:57 | מאת: אלונה

שלום רב אבי בן 73, לפני 4 שנים התנפח לו החזה בצד ימין, צמח לו שם גוש שהוצא על ידי ניתוח. תוצאות בדיקת הגוש היו: ליפומה gigant. לפני כשלושה שבועות שוב התנפח באותו מקום . אבי נשלח לממוגרפיה ותוצאות הממוגרפיה הן: מבנה תקין, אין גושים חשודים,אין עיוות מבני, אין הסתיידויות קבוצתיות, העור תקין. שאלותיי הן: אם כתוב כל כך הרבה אין בתוצאות,,מה בכל זאת גורם להתנפחות המקום? והאם יש דרך להמיס גוש שומן בדרך לא ניתוחית בתודה מראש אלונה

28/08/2001 | 16:48 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אלונה, גוש בשד מחייב בדיקת כירורג. אם ממוגרפיה תקינה (האין מתיחס לכל הפרטים שנבדקו) קרוב לודאי שאין בעיה ולא צריך לנתח גם אם את חשה נפיחות. דר' ויזר

28/08/2001 | 20:27 | מאת: אלונה

א. כתבתי שמדובר באבי, גבר בן 73. ב. זו לא הרגשת נפיחות, זו נפיחות ממש, גם הרופא ראה זאת לפני הממוגרפיה. ג. שאלותיי בהודעה הקודמת היו אם כתוב כל כך הרבה אין בתוצאות,,מה בכל זאת גורם להתנפחות המקום? והאם יש דרך להמיס גוש שומן בדרך לא ניתוחית . ועל שאלות אלה לא קיבלתי תשובה תודה אלונה

מנהל פורום כירורגיה