מה זה פוליפ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/05/2000 | 00:04 | מאת: שלומי

בבדיקת קולונוסקופיה שנערכה לי מצאו שני פוליפים עם גבעול במעי הגס העולה (כך נכתב בדיווח) מהו פוליפ, ומה משמעותו? האם מציאתו דורשת טיפול? אני בן 35 ונשלחתי לבדיקה עקב שלשול דמי אודה על תשובתך המהירה

24/05/2000 | 14:53 | מאת: ד"ר ישראלית

פוליפ הינו גידול. קיימים פוליפים שפירים וקימים ממאירים. הפוליפ נוצר כאשר קצב הגדילה של התאים עולה על קצב מות התאים. במצב זה נוצר גוש/בליטה של תאים שצומחים מהר. אלו תאים שבמדה מסויימת איבדו חלק ממנגנון הבקרה של צמיחה תקינה. אחת הצורות שפוליפים נמצאים בהם היא פוליפ על גבעול: הכוונה למבנה בצורת "פטריה" כאשר בסיסו צר וארוך ומחובר לריקמה התקינה וראשו שטוח ותופס שטח. פוליפים במע' העיכול אכן נוטים לדמם. כמו כן חשוב להדגיש שפוליפם נחשבים היום כשלב ב"התמרה" סרטנית במעי-כלומר פוליפים שלא יוסרו יאבדו בהדרגה את שאר מנגנוני הבקרה ותחל צמיחה "מופרעת" שזהו הביטוי הציורי למה שנקרא "תהליך גידולי". ככל שהפוליפ קטן יותר הסבירות לממאירות קטנה יותר. עצתי היא גש לגסטרואנטרולוג שיסיר את הפוליפים בדרך אנדוסקופית וישלח לביופסיה. במדה והפליפים לא ניתנים לכריתה אנדוסקופית גש לכריתה כיוררגית. בהצלחה שלומי

מנהל פורום כירורגיה