לפרסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/05/2000 | 04:59 | מאת: מיקה

אבקש לדעת פרטים על- ניתוח קיצור כיבה באמצעות לפרסקופיה: למי מיועד הניתוח (טווח משקל עודף), לאלו מצבים הניתוח מתאים? אלו סיכונים כרוכים בו? מה זמן המתנה והחלמה? כמה בערך ניתוח כזה עולה באופן פרטי? אני מקווה שתוכל לענות על שאלותי הרבות, אם לא אולי תוכל להפנות אותי לרופא מתאים. תודה מיקה

21/05/2000 | 09:52 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום מיקה. ראשית על הניתוח הלפרוסקופי אין לי מידע רב. בביה"ח שבו אני עובד כמעט שלא מבצעים ניתוחים אלו בשיטה לפרוסקופית (רמב"ם). בעקרון מהספרות : ישנם מכשירים לפרוסקופים שבעזרתם יוצרים תפר של 2 שורות של סיכות ובתחתית קו התפרים מניחים טבעת חובקת . בצורה זו מחלקים את גוף הקיבה לפאוץ' ולצינור הממשיך את הושט. הטבעת שומרת שלא תהיה התרחבות ומגבילה את גודל האוכל שניתן לאכול. הניתוח מיועד לאנשים הסובלים מהשמנת יתר ראשונית-שלא על רקע מחלה אחרת (דוגמאת תת פעילות של בלוטת התריס וכ"ו), קיים אינדקס קל לחישוב: משקל הגוף בקילוגרמים חלקי/ (גובה במטרים בריבוע)=אינדקס אינדקס מעל 30 הינו השמנה אך נהוג להתייחס לסף של 35 כסף ממנו "מוצדק" לנתח. באינדקס מעל 40 אין ויכוח שיש לנתח (באם דיאטה וכל נסיון אחר נכשל). חשוב לציין שמזה מספר שנים "השמנה" הוגדרה כמחלה (ולא מצב !!!) הניתוח תלוי בהמשך שמירה ודיאטה. לרוב האנשים שעברו את הניתוח יורדים בשנה הראשונה משקלים פנטאסטים-40-80 ק"ג ולאחר מכן מתחלקים לאלו ששומרים וממשיכים לרדת ולא עולים במשקל ולאלו שלא שומרים והם בד"כ תוך שנה נוספת יחזרו למשקל העודף הראשוני. כך שלמשמעת עצמית ותזונה נכונה משמעות כבירה בהצלחת הניתוח... סיכונים-לגבי הניתוחהלפרוסקופי - אין לי מספרים אך לגבי הפתוח -נחשב לניתוח אלקטיבי הצלחה של מעל 95% . סיבוכים עיקריים בתקיפה המיידית לאחר הניתוח-דלקות ריאה זהומי פצע... וסיבוכים מאוחרים של חתיכות מזון "גדולות מדי שתקועות בטבעת ויש להוציאן בעזרת סיב אופטי מהפה (גסטרוסקופיה). עלות- ???? זמן המתנה - פרטי ??? ציבורי בד"כ מספר שבועות. בהצלחה שלומי

04/06/2000 | 13:31 | מאת: אמיר לינצ'בסקי

מיקה שלום, קראתי את שאלת רק היום. בבית חולים אסותא, בית החולים הפרטי הגדול בישראל מתבצעים מדי שבוע מספר רב של ניתוחי קיצור קיבה בשיטה לפרוסקופית. אשמח אם תיצרי עימי קשר בדאר אלקטרוני או בטלפון 5201507/8 - 03, בכדי שנוכל למסור לך פרטים אודות רופאים מנתחים ואודות מחירי הפעולה. אשמח אם תצייני באיזו קופת חולים את חברה והאם יש לך ביטוחים משלימים במסגרת הקופה או במסגרות אחרות. בברכה אמיר לינצ'בסקי מנהל שיווק בית חולים אסותא

מנהל פורום כירורגיה