קפסולה, בקע נדיר , כליאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/07/2016 | 13:33 | מאת: שי

שלום אני בן 43 מזה כ 10 שנים אחת לכמה חודשים בעת לחיצה חזקה מאוד או בעת המון גזים, יוצאת לי בצד שמאל של המפשעה, מתחת לעצם הפוביס וברום שק האשכים, בליטה קטנה כואבת מאוד רגישה מאוד ש"נתקעת" ולא מצליח להחזיר אותה וחוזרת פנימה רק אחרי יציאה בשירותים או הרבה גזים. זה יצא כבר כמה פעמים לכ 20 דקות וזה חוויה מלחיצה. בשנתיים האחרונות זה החמיר. אציין שכשזה קורה יש כאב עצבי חד לאורך הירך השמאלית בצד הפנימי. לפי המיקום שני כירורגים העריכו שכנראה מדובר בבקע נדיר, לא יודעים איזה בדיוק, כנראה אובטורטור ,אולי משהו אחר והמליצו על לפרוסקופיה אבחנתית ובכוונתי לבצע אותה כשאעלה במשקל. ללא קשר. בשנתיים האחרונות ירדתי במשקל בחדות עקב כאבי בטן, שלשולים ויש סמני דלקת וחוסרים בבדיקת הדם. לדעת הגסטרו ככל הנראה מדובר בקרוהן של המעי הדק בלבד ( לא ראו אותו בקולונוסקופיה ) ולכן לצורך אבחנה הוא רוצה שאבצע בדיקת קפסולה. ברצוני לשאול האם הקפסולה בבדיקת קפסולה עלולה להתקע במקום שבו נמצא הבקע, נניח במקום שבו יוצא לעתים חלק של המעי הדק דרך הדופן בתעלה האובטורטורית? תודה רבה

03/07/2016 | 08:45 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שי לא ידוע לי על מקרים שבהם הקפסולה נתקעה בדרכה . אבל באם יהייה ארוע באתו הרגע של בקע עם כליאה . אכן הקפסולה לא תעבור

מנהל פורום כירורגיה