קולקציה תוך בטנית עם הצטברות נוזלים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/04/2016 | 12:09 | מאת: איתמר

שלום, סליחה מראש על המגילה. בן 19, עם קרוהן. עברתי בתחילת מרץ ניתוח להוצאת המקטע החולה. כ-4 ימים לאחר הניתוח שחררו אותי הביתה. כשבוע וחצי לאחר הניתוח בעקבות נפיחות והפרשות מחתך הניתוח (מתחת לתבור) פנינו למרפאה של כירורג שעבד באותו ערב, ולאחר בדיקה אישר כי התפתח לי זיהום בפצע. באותו הרגע הוא הוציא מס' סיכות, הכניס מספר אצבעות לפתח ופשוט חפר שם והתחיל לנקז את המוגלה. התהליך כרך בכאב לא פשוט, ולדעתי הרופא ביצע אותו באגרסיביות וחסרת סובלנות. האם ככה נהוג לנקז ? לשאלתי השנייה, כשלוש שבועות לאחר הניתוח, לאחר רגישות קשה במיקום הניתוח עצמו (לא בחתך) אשר לווה בחום, עייפות, חולשה. התברר כי בעקבות דליפה בהשקה החדשה התפתח קולקציה קטנה עם הצטברות נוזלים (שלא ניתנת לניקוז, לטענת הבית חולים). השאירו אותי לאשפוז בבית חולים לעוד שבועיים, והביאו לי טזאוצין דרך הווריד 3 פעמים ביום למשך שבועיים. ביום שישי האחרון ה8.4, השתחררתי מהבית חולים לאחר הקלה משמעותית. אמרו לי להמשיך לקחת למשך 4 ימים נוספים פלג'יל וציפרודקס. ביום הרביעי לאנטיביוטיקה שוב עלה החום, כאבי שרירים ברגליים, עייפות ותשישות והרגישות עלתה שוב במיקום הניתוח. יום אחריי , החום ירד והרגשתי הרבה יותר טוב אבל הרגישות עדיין נשארה ומתחילה לעלות ברמתה עד עכשיו.. והבטן מרגישה קשה במיקום הניתוח (בטן תחתונה בצד ימין). יציאות נוזליות. על מה התסמינים האלה מעידים? הקולקציה עדיין נשארה עם הצטברות נוזלים (בגלל הבטן הקשה)? והאם זה שכיח שגם אחריי אנטביוטיקה של שבועיים, חוזר הזיהום? מה לדעתך הטיפול המשך, פשוט בחודשיים שלוש האחרונים קיבלתי כול כך הרבה אנטביוטיקה דרך הווריד... והאם כול הסיפור מעיד על רשלנות רפואית?... לא מיהרתי ללכת לבית חולים שוב כי פשוט החום עצמו ירד, האם בכול זאת צריך לפנות מיד למיון, או שאפשר לחכות כמה ימים לראות איך העניין מתפתח. תודה רבה

17/04/2016 | 13:55 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום איתמר לא פשוט רצוי שתחזור אל הרופא המנתח יתכו שיש עדיין בעיה בהשקה של המעי עם דליפה ובאם היא קיימת אנטיביוטיקה לא תעזור . בכל אופן עד להחלמה תהייה בקשר רצוף עם המחלקה המנתחת

מנהל פורום כירורגיה