ניתוח בקע טבורי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

07/03/2016 | 11:33 | מאת: ליבנת

שלום רב. בת 33,אחרי לידה שנייה טבעית (הראשונה קיסרית). כתוצאה מהלידה קיים בקע טבורי הגורם לי לכאבים (ולמצב טבור אסתטי לא נעים למראה). רופא המשפחה שלי במכבי המליץ על ניתוח באסותא בשיטת של החדרת 3 מוטות לבטן,מכיוון שאין לי ביטוח שמכסה את הניתוח ניגשתי לאופצייה השנייה של ניתוח במסגרת שירותי הקופה,הופנתי לאיכילוב ושם לאחר שיחת ייעוץ נקבע לי תור לניתוח בהליך שונה ע"י חתך אחד בבטן...(לא בטכנולוגייה של אסותא). על מנת לקבל החלטה מושכלת (אם לשים בצד את השיקול הכלכלי),אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות של כל הליך. נושא תקופת ההחלמה מאוד חשוב לי כי עליי לחזור במהרה לתפקוד מלא. אשמח לעזרה. ליבנת.

10/03/2016 | 11:32 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לבנת בניתוח הזה אין הבדל בתקופת ההחלמה בניתוח הפתוח חתך 3 סמ תחת הטבור . בניתוח הלפרוסקופי 3 חתכים של 1 סמ בדופן הבטן

מנהל פורום כירורגיה