בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/03/2016 | 19:04 | מאת: מעיין מנטל

שלום רב, יש לי בקע טבורי בעקבות הריון (אובחנתי בבית החולים שם זה קרה לי מיד לאחר הלידה). ילדתי לפני חודש בניתוח קיסרי וטרם הגעתי לרופא על מנת לקבל יעוץ. רציתי לדעת האם הריונות עתידיים עלולים לגרום לשבר טבורי פעם נוספת במידה ועברתי ניתוח לתיקון המצב? ואיך ניתן לדחוף את השבר פנימה לתוך חלל הבטן והאם זה כואב? בתודה מראש!

03/03/2016 | 09:34 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום מעיין כן . יש אפשרות שהבקע יחזור לאחר ניתוח תיקון בהריון הבא . אין טעם לדחוף את הבקע פנימה . הוא יצא בחזרה באותו היום

מנהל פורום כירורגיה