פילונידל סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/01/2015 | 05:41 | מאת: א.

מכובדיי, שלום רב. זה תקופה של כשבוע שישנם כאבים באיזור עצם הזנב ועמם נפיחות קלה. למיטב זכרוני, הפעם האחרונה שקרה הדבר הייתה באיזור שנת 2000-2001, עת היותי חייל סדיר (היום אני בן 33 בדיוק!!!) והרופא הצבאי שלח אותי "באופן דחוף" לבית החולים, על-מנת שאלה ינתחו ויבצעו את אשר צריך בעניין ה"פילונידל סינוס" (כן, למדתי משהו בחיים, שם מקצועי לבעיה רפואית...). במהלך השבוע האחרון גם החום החל לעלות וחולשה כללית אופפת לאורך היום והלילה. ניגשתי היום, יום שישי, לרופא המשפחה, ברם זה לא היה ולכן העבירוני לרופאת משפחה אחרת, שאינני מכיר. סיפרתי לה את הסיפור ועל-פי כל התסמינים (בלי לבדוק פיסית) היא הסכימה איתי, ובנוסף הסברתי לה שישנה גם ציסטה בגב, שאינה מפרישה כמו האחרת באיזור עצם הזנב, אך היא מעט כואבת גם כן. הרופאה נתנה לי 10 ימים אנטיביוטיקה ואמרה שלא דחוף לי לפנות לרופא כירורג, אך בכל זאת רשמה פנייה, כמובן לאחר סיום האנטיביוטיקה.\ שאלתי היא מה עליי לעשות, האם אנטיביוטיקה מסייעת ופותרת את העניין, או האם עליי להודיע למקום העבודה, כי עליי לעבור את הליך הניתוח בכל מקרה וכי איעדר למשך תקופת ההחלמה, מתוך רצון אמיתי להיות כן וענייני עם מקום העבודה??? תגובתכם אודה מראש ואאחל סוף שבוע נפלא. נ.ב. אבדוק עם מקום העבודה "מתי נוח להם שאגש לניתוח?", על-מנת שאוכל לפגום כמה שפחות בעבודה ובתהליכים בימים אלה, בהנחה שאלה לא יגררו בקשה לבצע את הניתוח בשלבים מאוחרים מאוד מהיום! שוב תודה!!!

02/02/2015 | 09:53 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום לך אכן יהייה צורך בניתוח השאלה מתי ? את זה עליך לתאם עם המרפאה הכירורגית

מנהל פורום כירורגיה