אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/06/2001 | 10:04 | מאת: שמעון

בבדיקות המעבדה מאז ומתמיד נמצא אצלי בילירובין ברמה גבוהה מהנורמה וכן רמת כולסטרול גבוהה (260), שאינה יורדת למרות שבשגרה התזונה הרגילה שלי היא כמו דיאטה להורדת כולוסטרול. הופניתי לכירורג לבדיקת הסיבה והוא אמר לי שזו כנראה נטייה של הגוף לייצור בילירובין ללא סיבה נראית לעין. בבדיקות אולטראסאונד שערכתי נמצאו אצלי הרבה אבנים בכיס המרה בגודל של עד 7 מ"מ. רופא המשפחה השאיר לשיקול דעתי את האופציה לכרות או להשאיר את כיס המרה. שאלותי : 1. האם יש קשר בין רמת הכולוסטרול, הבילירובין והשפעה כלשהי של האבנים בכיס המרה? 2. מהן המשמעויות של כריתת כיס המרה.

22/06/2001 | 17:49 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שמעון, הבילירובין הוא תוצר הפרשה של הכבד, כולסטרול גבוה גם הוא לעיתים מצביע על הפרעה בתפקוד הכבד, אבנים בכיס מרה יכולים להיות ממצא מקרי במידה ואינם גורמים לסימפטומים לא צריך לנתח, אם אבן נודדת לצינורות המרה יכולה להופיע צהבת עם בילירובין גבוה אך התמונה הקלינית שונה ממה שאתה מתאר. ישנן מחלות נדירות של הכבד אשר גורמות לתופעות שהזכרת, אין להן השלכה מיוחדת ועליך רק לאבחנן בעזרת רופא פנימאי המומחה לכבד. לגבי האבנים אם מופיעים כאבים יש לכרות את כיס המרה, הניתוח הוא שגרתי למדי ואינו כולל בעיה בריאותית לאחר החלמה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה