שוקיים וקרסוליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/08/2000 | 15:15 | מאת: אדיר

לאשתי היייתה בעיית מבנה של שומן עודף באיזור הבעיתי אצל רוב הנשים בישראל- איזור השוקיים. כמו כן מאז ומתמיד הייתה לה גם בעייה של שוקיים וקרסוליים נפוחים מהרגיל. לפני שנה היא עברה ניתוח שאיבת שומן , שפתר את בעיית השומנים בירכים, אך בעיית השוקיים והקרסוליים לא נפתרה. כיום יש לה קרסוליים נפוחים ושוקיים נפוחים. כירורג כלי דם קבע כי עליה ללכת עם גרבי לחץ למשך כ - 3 חודשים ואם זה לא יעזור היא תצטרך ללבוש גרביים אלה לכל חייה. האם ייתכן הדבר? נמסר לי כי הבעייה טמונה בדרכי הלימפה של הכלי דם ( מקווה שזה המונח המקצועי הנכון) כמו כן נמסר שייתכן והניתוח החריף את הבעייה. כרגע המצב הוא קשה מכיוון שהיקף שוקיה דומה להיקף יריכיה. מבקש חוות דעתך המקצועית. תודה מראש. אדיר ושגית

26/08/2000 | 19:10 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לאדיר ושגית. אכן הגורם המטפל בבעיות אלו הוא כירורג לכלי דם אם הבעיה הינה בדרכי הלימפה אין הרבה אפשרויות לטיפול כירורגי. מי שעסק במקצוע כלי דם וחקר את הבעיה הוא פרופ' אבי זליקובסקי - מנהל כלי דם בבלינסון תוכל לפנות אליו לקבל חוו"ד נוספת. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה