עודף משקל פיתרון כירורגי?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/05/2001 | 23:32 | מאת: אידית

אני בת 34 , גובהי 165 ס"מ , משקלי מעל 100 ק"ג, נסיתי בעבר דיאטות כגון "מדיקל - אור , עם כמוסות וכו", התמדתי במשך 6 חודשים, אחר כך הפסקתי , עליתי במשקל פי 3 . עקב הדיאטות נעשיתי אנמית מגולובין 8.8 עלה ל10.6 לוקחת כדורים עם ווטמין. יש לי לחץ דם, ואני פוחדת מאוד מהשומן שיעלה ללב ? מה עליי לעשות ?

01/06/2001 | 10:16 | מאת: adi

שלום אידית, קודם כל הירגעי. פחד ופאניקה לא יעזרו לאף אחד. ב-iol תחת הפורומים של איכילוב יש פורום שנקרא: ניתוח קיצורי קיבה בהנהלת ד"ר סובחי אבו עביד. בכל מקרה את חייבת לעשות סוויץ' בראש (אני לא אשלה אותך, ולהיפך: אומר לך שזה מאוד מאוד לא קל בלשון המעטה) כי ניתוח הוא רק אמצעי. כיוון שאני מתמודדת עם אותה בעייה, אשמח להציע לך מספר טיפים: 1. ערכי רישום של כל מה שאת אוכלת!!!! זה מעצבן, אבל גורם לך למצב של שליטה!!!!! 2. בחרי בפעילות גופנית שאת אוהבת והתמידי בה!!!!! 3. העדיפי מוצרים דלים בשומן ובסוכר על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים. 5. לכל מטרה ארוכת טווח, יש מטרות ביניים. זכרי זאת!!!! 6. חשוב שתעברי את התהליך תחת פיקוח של דיאטנית / קבוצת תמיכה (א. את יכולה להציץ גם בפורום התזונה והדיאטה באתר זה. ב. המלצה אישית: קבוצת תמיכה!!!!( עוד מילה קטנה על הניתוח: הרעיון הוא שמכניסים טבעת סביב הקיבה. מסת הגוף שלך (היחס בין המשקל לגובה) היא: 36 לפי חישוב פשוט: המשקל/הגובה בריבוע.

01/06/2001 | 16:16 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אידית, נושא עודף משקל מהווה בעיה מס' אחת של הזמנים המודרניים, הכירורגיה מציעה פתרון ניתוחי אשר מיועד לאנשים שמנים במיוחד עם סכנה בריאותית כפי שאת מציגה. בכל בתי החולים הגדולים ישנם רופאים במחלקות כירורגיות אשר ייעצו לך בנושא. הכללים הנם די ברורים. קיים אינדקס לקביעת עודף משקל הנקרא BMI שמשמעותו המטמתית היא - משקל הגוף לחלק לגובה (במ') בריבוע על פי חישוב זה הערך שלך הוא 37 כאשר לנורמה של אישה הוא עד 25. כך שאת מתאימה לניתוח. אם כל הדרכים האחרות לא צלחו נסי לפנות לעזרה באחד מבתי החולים באזור מגוריך. דר' ויזר

02/06/2001 | 14:27 | מאת: רוייקו

הנימצא ב IOL http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_all_25.asp?forum_id=1531 להשתמע, רוייקו

04/06/2001 | 23:31 | מאת: צופית

הנני מעוניינת לעבור קיצור קיבה האם כדאי לי?

24/01/2003 | 21:47 | מאת: שלומית

שלום, בתאריך 4 בפברואר יש לי תור לניתוח, רציתי לקבל קצת יותר מידע לגבי ההרגשה של אחרי כדי שיהיה לי יותר קל. אשמח לקבל הצעות. ביי

מנהל פורום כירורגיה