ניתוח להוצאת גידול בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/05/2001 | 15:43 | מאת: רותי

שלום. בשבוע הבא הנני אמורה לעבור ניתוח להסרת גידול סרטני בשד,גודלו כ 1.5 ס"מ. בבדיקות מיפוי,ואולטרהסאונד לא נמצאו ממצאים אחרים. נאמר לי שבמהלך הניתוח מזריקים חומר רדיו אקטיבי לגידול ותופעותיו הם גוון כחול בצבע העור ,מה מטרתו של תהליך זה ומהי תופעת הכחול. שאלה נוספת , נאמר לי שמהלך הניתוח הגידול נשלח לפתולוגיה לבדיקה ותוצאות ינתנו לאחר כ 20 דקות , מדוע הבדיקה והתוצאות המידיות כל כך חשובות ומהי מטרתן. מודה לך מאוד.

30/05/2001 | 20:41 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רותי, צר לי לשמוע אך את מהווה אחת מתוך כ - 10 נשים הסובלות מבעיה זו מבחינה סטטיסטית, הניתוח בשלב ראשון נועד להוצאת הגוש כולו ולכן הסימון עם החומר, לאחר שניבדק במה שאנו מכנים חתך קפוא - בדיקה פתולוגית מהירה ע"מ לודא כי אכן הוא ממאיר מבצעים את הניתוח ה"גדול" יותר שלרוב כולל הוצאת בלוטות מבית שחי. לאחר כל הניתוח ממתינים לתוצאות בדיקה פתולוגית ובדיקת הבלוטות ומחליטים על המשך טיפול ומעקב. בהצלחה דר' ויזר

31/05/2001 | 09:13 | מאת: רותי

מודה לך על ההסבר , אכן נאמר לי שהניתוח יכלול הוצאת בלוטת לימפה אחת למרות שלא נמצאו ממצאים בבדיקות, ברצוני להבין מדוע בנוסף לגוש מוציאים גם בלוטה אחת מבית השחי למרות שהיא בריאה . תודה .

מנהל פורום כירורגיה