מהו הטיפול המקובל בהדבקויות פריטונאליות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/05/2001 | 12:05 | מאת: בחור צעיר

שלאחר ניתוחים פתוחים. אני לאחר 4 ניתוחי בטן, במעי ובקיבה. בחצי שנה האחרונה אני סובל מעצירויות. יציאות לעיתים רחוקות שגורמות לתפיחות של הבטן. אחת לשבועיים אני מנסה להתרוקן עם מגדיל נפח, כמו אבילאק ודומיו עם שתיה מרובה. הדבר גרם לי בפעם האחרונה להתפתל מכאבים. הרגשתי גודש נעצר באמצע הבטן ולא מתקדם כמה שעות. בעבר, טיפול דומה עם אבילק ושתיה מרובה גרמו ליציאה מיידית כמעט של כל תכולת המעי, תוך שעתיים לכל היותר. טיפול חד פעמי בלקסטיביים אינו מגיב כלל, גם במינון עודף. אני מניח שאני סובל מחסימה חלקית. בנוסף, עלי לתקן שבר בצלקת הניתוחית. חשבתי לעבור בדיקה מקיפה של המעי הדק, על מנת לשלול חסימה כזו. במידה ויש חסימה, האם כדאי לתקן השבר בלפרטומיה עם תיקון החסימה ? (במידה ואין גורם חסימתי, יתכן שאעדיף הכנסת רשת גורטקס בלפרסקופיה) בכל אופן, שמעתי על ג'ל כזה שמונע הדבקויות ומפריד הדבקויות קודמות. האם תוכל לתת לי מעט מידע עליו ? האם אוכל לבקש בניתוח שישתמשו בו ואם כן, באיזה פרוצדורה ? תודה מראש.

26/05/2001 | 18:04 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום בחורי, אכן צדקת, לפי תאורך הינך סובל מחסימה חלקית על רקע הדבקויות בין לולאות המעיים כתוצאה מניתוחיך. הדבקויות הינן חלק בלתי נפרד מניתוח בטן כלשהו, לרוב אינן מהוות בעיה אך ישנם מקרים בהם יש צורך להתערב ניתוחית. במקרה כשלך הייתי מנסה בעזרת צילומי מעיים, CT , וכד' לברר את כל אורכו של המעי, ואז בעת הניתוח של תקון הבקע לנסות ולשחרר את המעי הדבוק. ניתן להשתמש בכל מיני טכניקות הידועות לנסות למנוע הדבקויות מחדש אך עליך לזכור כי הניסיון מוכיח כי יתכן ויווצרו שוב הדבקויות והמצב יחזור להיות כפי שהיה. זהו סיכוי וסיכון עליך לקחת ולנסותו. אני מצרף קישור בנושא באנגלית לעיונך - http://www.pslgroup.com/dg/141d16.htm בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה