טפילים או קוליטיס?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/08/2000 | 01:03 | מאת: רון

שלום לכולם, לאחרונה שמעתי מחבר סיפור מדהים על כך שהוא סובל כבר 9 חודשים מקוליטיס ומה שבעצם יש לו זה סוג של טפילים שנקרא E. Histolytica הוא טוען שקורים הרבה מקרים של התבלבלות מכיוון שלשתי המחלות אותם סיפטומים. שאלתי היא האם לאחר שעברתי קולונוסקופיה ודוגמית נשלחה לביופסיה ויצאתי חיובי לקוליטיס האם בכל זאת קיים הסיכוי לטעות? בברכה רון.

25/08/2000 | 17:10 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רון, האבחנה הסופית והמוחלטת הינה לקיחת דגימת רקמה מדופן המעי. כמובן תמיד יש אפשרות לטעות אך היא נדירה ביותר, אם קיימת אבחנה חד משמעית של הפתולוג אז יש לשער כי יש מחלה דלקתית של המעי הגס. סמפטומים של "אמבות" ה- E מסמן את המילה אנטאמבה, שונים מעט וניתן בבדיקות שונות לאתר ולהבדיל בין המחלות. תוכל לבקש מהגסטרו לבצע בדיקות מתאימות לנסות לבדוק נושא זה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה