בחילות בלתי פוסקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/05/2001 | 13:10 | מאת: אלי27

שלום שמי אלי ,אני בן 27 הבעיה שלי היא שבמשך חודש כבר יש לי בחילות בלתי פוסקות,הרגשה של בחילה שלא עוזבת אותי במשך כול היום וזה גרם לי לאיבוד התאבון.עשיתי צילום ושט וקיבה וראו אצלי רפלוקס מסיבי מקיבה לושט קיבלתי כדורי לוסק (וגם גסטרו לפניו) אך ללא הועיל. לדעתי תמיד היה לי הרפלוקס הזה כי תמיד הרגשתי כבד ושהאוכל עולה לאחר ארוחה אך לא בחילות. לפני 5 חודשים עברתי ניתוח חזה לתיקון funnel chest לקחתי משכך כאבים פרקוסט במשך מספר חודשים והפסקתי,בהתחלה חשבתי שהבחילות נובעות מהפסקת לקיחת הכדור אבל כבר עבר למעלה מחודש ככה שזה לא נראה לי מזה. האם הבחילות יכולות להגרם מסיבוך של הניתוח והאם יתכן שאת הבחילות אני מרגיש בעוצמה חזקה יותר עכשיו,לאחר הפסקת לקיחת משכך הכאבים פרקוסט-5? כלומר הכדור בזמן שלקחתי אותו טשטש לי את הרגשת הבחילות אולי? בעוד כשבועיים יש לי תור למרפאת גסטרו לייעוץ. רציתי רק לשמוע את דעתך המקצועית ואולי תוכל לעזור לי כי הבחילות האלה ממש "תוקעות" לי את מהלך החיים. שמעתי גם על הבדיקה שמחדירים צינור דרך הפה עד לעיכול ורואים את האזור. עד כמה בדיקה זו יעילה למקרה שלי?והאם יש בדיקות אחרות אפשריות? תודה דוקטור

24/05/2001 | 19:40 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אלי, הבעיה כנראה בקיבה ו או בוושט, הנושא כפי שהבנתי נמצא בתהליך ברור של גסטרו, לא נותר לי אלא לאחל כי הבעיה תאותר ותוכל לקבל טיפול מתאים על ידי גסטרו, אם גם זה לא יסתדר תוכל לפנות לכירורג בשאלה של ניתוח. אינני חושב כי הכדור שלקחת קשור בבחילה. דר' ויזר

12/06/2007 | 13:49 | מאת: דורית

בת 46 ללא מחזור חודשי מגיל 34 אינני יכולה לקבל הורמונים בגלל עישון והסרת גוש לא שפיר בשד סובלת מהשמנה שלאחר בדיקת דיאטטנית אינה נובעת מאכילה בנוסף סובלת מנפיחות עצומה בבטן ובתקופה האחרונה מבחילות בלתי פוסקות מה עלי לעשות?

מנהל פורום כירורגיה