בליעת גוף זר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/05/2001 | 13:47 | מאת: Sh

לפני כ - 10 ימים בלעתי בטעות חתיכת זכוכית קטנה (מכוס שנשברה) אני מרגישה לעיתים עקצוצים קטנים בחלק תחתון של הריאות אנני יודעת מה לעשות האם יתכן שאותה חתיכה קטנה פגעה באיברים פנימיים ונשארה תקועה בם? הרופאה אמרה לי כי אם לא ירד לי דם בצואה כ - 24 שעות לאחר הבליעה אין לי מה לדאוג. למרות זאת אני מודאגת בשל עקצוצים אלה מה עליי לעשות?

19/05/2001 | 18:19 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אנונימית, קרוב לודאי כי הרופא צודק, גופים זרים גם גדולים מאלו עוברים את המעי ללא בעיות, מרגע הבליעה ועד שהגוף הזר מגיע לצואה הוא כ - 24 עד 36 שעות. אם רצונך לבדוק את הוושט והקיבה ליתר בטחון בקשי הפניה לרופא גסטרו. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה