קרצנואיד - בדיקות חדשות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/05/2001 | 20:36 | מאת: לירון

לפני כ- 13 שנים התגלה אצלי קרצנואיד ממאיר בנעי הגס, שהתגלה במקרה בניתוח עקב דרמואיד והוצא, ומאז לא חזר. לאחרונה בוצעו בדיקות שתן של 5HIAA שבהם הייתה עליה. תוצאות הבדיקות: לפני כשנה וחצי - 6.1 לפני כחמישה חודשים - 10.6 לאחר שבועיים - 11.2 לפני כחודש - 18 (!) לפני כשבועיים (2 בדיקות) - 12.4 13.1 בוצעו לי בדיקות CT ובריום במעיים לפני כחודש שהיו תקינות. כיצד יכול להיות שהערכים ירדו? האם זה מצביע בוודאות על קרצנואיד או שיש לכך סיבות נוספות? לפני הבדיקות האחרונות בהתאם לאינטרנט עשיתי דיאטה מיוחדת - האם זה השפיע על הירידה? האם יכול להיות שמדובר בסוג קרצנואיד שהיה לפני 13 שנים? מה הסבירות? האם קרצנואיד הוא למעשה סוג של סרטן? מה היתרונות של בדיקת MRI? האם לא מסוכן לאחר כל הרנטגן בבדיקות שהיו לי? האם היא יכולה לגלות טוב יותר מ- CT? תודה!!!

17/05/2001 | 19:40 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לירון, אכן קרצינואיד הינו סוג של סרטן עם ממאירות משתנה, יכול לחזור לאחר מס' שנים ובדיקת ה CT לא תמיד מגלה את הגידול אם הוא קטן, בדיקת ה - MRI יעילה יותר ואינה מבוססת על קרני רנטגן. ישנן סיבות נוספות לשינויים ברמות 5HIAA שתארת תוכל לשאול על כך את הרופא המטפל בכל מקרה ממליץ לא להניח אלא להמשיך ולחפש. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה