פיסורה ובוטוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/05/2001 | 17:36 | מאת: נ.ס

שלום דר' ויזר, הוצע לי טיפול בפיסורה והוא מריחת בוטוקס ע"י הכירורג. אני משערת שמדובר במשהו שגורם להרפית השריר. אולי יש לזה קשר לבוטולינום? האם תוכל להסביר לי מה עומד מאחורי שיטת טיפול זו? בתודה מראש.

15/05/2001 | 18:58 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רב, אכן מדובר בתכשיר המבוסס על רעלן הבוטולינום הגורם לשיתוק/הרפיה של השריר. (מן הראוי היה כי הרופא המטפל יסביר לך את סוג הטיפול תוצאותיו וסיבוכיו.) הטיפול נכנס לשימוש בשנים אחרונות ויש דיוחים מעודדים. דר' ויזר

15/05/2001 | 23:31 | מאת: נ.ס

דר' ויזר, האם ידוע לך אם הטיפול ברעלן זה בטוח בהנקה? אם מדובר במשחה או זריקה האם יש חשש שיספג ויעבור בחלב האם?

מנהל פורום כירורגיה