מוקוצלה של התוספתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/11/2009 | 15:12 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 36. לפני שנה אושפזתי עקב אבצס פריאפנדיקולרי. טופלתי שמרנית ע"י צום ועירוי אנטיביוטי. ביצעתי MRI לאחר 5 חודשים. התוספתן היה עדיין עבה וכן עלה חשד למוקוצלה בקוטר 1.1 ס"מ בקצה התוספתן. הרופא המליץ לא למהר לניתוח ולבצע בדיקה נוספת כעבור מספר חודשים, לראות אם הממצא עוד קיים. אני אמור לבצע הבדיקה השבוע ומאד חושש מהתוצאות כיוון שקראתי דברים מפחידים על המוקוצלה. שאלתי אליך: האם בזמן שחלף המוקוצלה יכולה לגדול באופן משמעותי (פי 2 למשל)? האם ההחלטה לחכות עם הניתוח היתה טעות מסוכנת בשל הפוטנציאל לממאירות של המוקוצלה? תודה רבה, אבי

04/11/2009 | 18:19 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אבי הנוהג הוא שלאחר דלקת באזור התוספתן שלא נותח נותנים לאזור להרגע לבצקת להספג ואחר כך לאחר מספר חודשים לנתח . המוקוצללה הוא תוצאה של הדלקת באזור ובניתוח יוציאהו.כך שאין לך מקום לדאגה

מנהל פורום כירורגיה