פיסורה-טיפול שמרני

דיון מתוך פורום  כירורגיה

10/05/2001 | 22:55 | מאת: נ.ס

שאלה נוספת בקשר לטיפול בפיסורה. יש לי חודש וחצי עד המועד לניתוח שנקבע. אני מנסה לפי המלצת הפרוקטולוג טיפול שמרני בתקווה שלא יהיה צורך בניתוח. התחלתי ב 2 אמבטיות ישיבה ביום עם סבון נוזלי (אמבטיות חמות חמות, זה בסדר? או שצריך רק פושרות?). כמו כן, התחלתי לשתות שמן פראפין 3 כפות ביום (האם יש מועד מועדף כמו לפזר על פני היממה או לאחר ארוחת ערב?). מעל לחודשיים אני מקפידה על תזונה נכונה לריכוך הצואה. מה עוד אוכל לעשות? התוכל להמליץ על משחה כלשהי. אין לי רגישות לשום תרופה. נטלתי פרוקטוגליבנול חודשיים וזה הקל אך לא עזר. הפרוקטולוג המליץ על ויטה-מרפן אך למיטב הבנתי זאת משחה לחיטוי והיא אפילו לא מקילה לי על הכאבים! אני מקווה שתוכל לסייע לי, בתקווה שאוכל להמנע מהניתוח. בתודה מראש על תשובתך.

11/05/2001 | 11:50 | מאת: יפה

נירית. אענה לך ברצון ואספר לך בפרוטרוט אך אני מעדיפה לעשות זאת דרך האימייל שלך. התוכלי לתת לי אותו? יפה

11/05/2001 | 19:15 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רב, לצערי אין פתרון תרופתי טוב ולרוב מגיעים לניתוח בפרט כשהבעיה כרונית, אמבטיות, ושמן פרפין מחולק כף X 3 ביום, עשוי לתת פתרון זמני עד לניתוח נסו גם משחת פרוקטוצורין אשר יש בה חומר מרגיע אך לא לתלות בכך תקוה מרובה. בהצלחה בניתוח דר' ויזר

11/05/2001 | 21:28 | מאת: נ.ס

שאלה קטנה נוספת: האם יש הגבלה של משך השימוש בפרוקטוצורין? שוב תודה.

12/05/2001 | 17:30 | מאת: רינת

שלום, בבדיקה שנערכה בחדר מיון עי רופא כירורג (אנסקופיה) התברר שאני סובלת מסדק בדופן האחורי של פי הטבעת. הכאב אינו מרפה. רציתי לברר האם קימת אפשרות שסדק זה מקורו בהריון תאומים שעברתי לפני כחמשה חודשים. אינני סובלת מבעיות עצירות. אודה לך אם תשיב על שאלתי בהקדם. תודה ולהתראות

מנהל פורום כירורגיה