דלקת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/05/2001 | 19:20 | מאת: שושנה

לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלות בגלל זיהום וריבוי מיומות. הניתוח עבר בהצלחה והצלקת הגלידה,אך למרות זאת ,מאז הניתוח אני סובלת מכאבים וחום. התופעות שוייכו לתהליך ההחלמה מהניתוח המסובך. מאז הניתוח קיבלתי אוגמנטין 875 בכל פעם שהחום עלה. לפני כשבוע הוחמרו הכאבים ונתגלתה תופעה חדשה של אדמומיות קשה ונפיחות מסביב לצלקת.(הצלקת סגורה ותקינה). כירורג עשה פתח בצלקת לבדוק שאין מוגלה אך לא יצא שום נוזל. פניתי לחדר מיון ושם אמר לי כירורג שהניתוח תקין וזוהי דלקת חריפה בשיכבת הצלוליט. הטיפול שניתן לי הוא אורבניל פורטה 500 וציפרוגיס 500. החום הגבוה ירד כעבור 4 ימים אך הנפיחות,האדמומיות והכאבים נותרו כפי שהיו. אבקש לקבל ממך יעוץ ,מידע על התופעה ודרכי טיפול. תודה מראש שושנה

08/05/2001 | 19:24 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שושנה צר לי לשמוע אך סיבוכים מסוג זה מופיעים, עליך להמשיך במעקב על ידי כירורג ויתכן כי צריך כן לפתוח מעט את הצלקת על מנת לחשוף את התהליך הדלקתי. התיעצי שוב עם כירורג. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה