pilonidal

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/05/2001 | 12:05 | מאת: מדלן

האם התפרצות של "פילונידל סינוס" לאחר טירונות של 3 חד' בצבא בהם חייל משרת בתנאי שדה והגיינה לא נאותים יכולה להחשב כבעיה שנגרמה בגלל התנאים הללו או האם יכול להיות משהו בתנאי השירות שיכול לגרום להתפרצות הבעיה דוקא באותו זמן.

08/05/2001 | 19:58 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מדלן הסיבה לכך הינה לרוב כיס עם שיער, תנאים היגיינים ירודים יכולה לגרום להתפרצות הנושא.http://doctors.co.il/surgery/article/233/ זהו מאמר המתאר את התופעה דר' ויזר

14/05/2001 | 23:18 | מאת: מדלן

קראתי בעיון את המאמר איליו הופניתי. מקריאת המאמר עולה כי הסיבה להתפרצות המחלה איננה ידועה. יחד עם זאת בתשובתך מיום 8 למאי ציינת כי תנאי הגיינה ירודים יכולים לגרום להתפרצות הבעיה. האם תוכל להפנות אותי למאמרים בהם תהיה התייחסות מפורשת לשאלה ו/או לתיאוריה לפיה יש סבירות גבוהה כי אכן תנאי הגיינה לא נאותים יכולים לגרום להתפרצות המורסה באופן ההופך אותה מרדומה וסמויה למכאיבה- עד כדי צורך בהתערבות כירורגית.

מנהל פורום כירורגיה