צואה שחורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/04/2001 | 16:00 | מאת: שרה

אבקש לספר מעט רקע. בני חייל כבן 18. לפני כשנה עבר קולונוסקופיה בגין כאבים בבטן והבדיקה לא הראתה שום ממצאים. לאחרונה, לפני כחודש ימים מאז שהתגייס החל בכאבי בטן חזקים ובשלשולים שלטענתו מלווים בדם. הוא אושפז בחר"פ ועבר מספר בדיקות, כגון: בדיקות דם, שתן, בדיקות לתפקודי כבד, וכן בדיקת צואה. הממצאים לא הראו שיש בעיה. לפני כארבעה ימים החלה תופעה של צואה שחורה. דוקטור, מה הבעיה ואם יש בעיה בכך שיש לו צואה שחורה.

29/04/2001 | 18:38 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרה, דימום מדרכי העיכול (דם טרי - אדום, או דם מעוכל - שחור), נובע ממחלה שכנראה לא אותרה צואה שחורה - מלנה היא סמן לדמם מהקיבה או מעי דק. רצוי שיופנה לגסטרואנרולוג. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה