זיהום בסטרנום פתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/04/2001 | 00:00 | מאת: יוסי

שלום רב! אימי בת 70 לאחר ניתוח מעקפים לפני 3 חודשים, חולת סכרת והיפותירואידיזם עם היסטוריה של התפתחויות אבצסים בגוף מסיבה לא ידועה. כחודש לאחר הניתוח התפתח זיהום בסטרנום, הסיכות שחיברו את הסטרנום שברו את העצם והזיהום החמיר עד כדי כך שהיה צורך לפתוח את הסטרנום כדי לנקות את הזיהום בעצם וברקמות שעל ידו, החזה נשאר פתוח 6 ימים ולאחר מכן סגרו אותו. כיום, 10 ימים לאחר סגירת החזה מתפתח זיהום חדש וחמור עם הפרשה מוגלתית וקרוסטות מוגלתיות באותה מידה כמו לפני פתיחת הסטרנום, חלק מהסיכות נפתחו ונוצר פתח בגודל של 5 ס"מ בחזה,טופלה באנטיביוטיקה דרך הוריד ומטופלת כרגע בחבישה מקומית עם יוזול, לא נראה שיפור בטווח הקרוב אלא החמרה מיום ליום, מה דעתך ומה ניתן לעשות כדי לעצור את הזיהום ולרפא את המקום. תודה מראש

22/04/2001 | 19:05 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יוסי, אני מניח כי היא במעקב על ידי המחלקה המנתחת, הסיבות העיקריות לנושא הן גיל, תנגודת ירודה וסכרת פרט לטיפול אותו היא מקבלת ואורך רוח , ויתכן ניתוח להסרת הרקמה המזוהמת אינני מוצא דבר להוסיף דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה