כירורגיה: ניתוח בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/04/2000 | 22:05 | מאת: ניר חן

שלום לך דוקטור יקר אני כותב מכתב זה כי אני לא יודע לאן לפנות יותר. אני בחור בן 19 ועברתי ניתוח בקע מפשעתי בשיטה לפרוסקופית מהניתוח עברו כבר 8 חודשים ואני סובל מכאבים שאותם גם סבלתי לפני הניתוח והם מעל למפשעה הם לאורך כל שריר הרקטוס לאורך כל שש הקוביות של שרירי הבטן. כשפניתי אל הפרופסור הוא אמר לי שהכל בסדר עם הניתוח ואני מאמין לו אבל הכאבים לאורך שרירי הבטן לא עוברים לי ואני לא מצליח לנהל אורך חיים רגיל אפילו אחרי הליכה ממושכת הם כואבים לי האם יש איזשהו טיפול תרופתי ? האם זה דלקת בשרירי הבטן ? או שיש כזה דבר בקע או קרע בשרירי הבטן היותר עליונים כלומר לא במפשעה או שיש איזושהי פיזיותרפיה אנא הפנה אותי או תן לי עצה אני כבר לא יודע לאן לפנות. לידיעתך:לפני שעברתי את הניתוח הכאבים שלי התחילו בשרירי הבטן וירדו למפשעות לאחר הניתוח כאבים במפשעה אין אבל בשרירי הבטן יש

30/04/2000 | 23:51 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום,קשה לי להבין בצורה מדוייקת את תלונותיך.. יש צורך בבדיקה מקיפה והערכה. באופן עקרוני יש בקעים גם באזורים עליונים יותר של הבטן, כדי לאבחנם יש צורך בבדיקה קפדנית ולעיתים CT בטן. פזיותרפיה לא תעזור להערכתי פעילות מאומצת עלולה לגרום אף לנזק . בשלב זה כפי ששמת לב איני מפנה את הכותבים לרופאים או מחלקות אך באפן כללי באם הכאב ממשיך גש לרופא מבי"ח אחר לקבל דעה שניה. המלצתי גש לכירורג במסגרת קופה"ח שבה אתה מבוטח. בהצלחה שלומי

מנהל פורום כירורגיה