כאבים ונפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/04/2001 | 23:52 | מאת: דני27

שלום דוקטור שלשום בשעות הערב התחיל לי כאב באזור הבטן,מצדו הימני של הטבור.האזור גם התנפח. היות וכבר הוציאו לי את התוספתן שהייתי ילד אז אפשרות זו פסולה.(אני בן 27) בגלל הכאבים לא הצלחתי לישון,לבסוף לפנות בוקר נרדמתי וכשהתעוררתי הכאב נעלם וכך גם הנפיחות. רציתי לציין שכבר מאז שאני ילד זה קוה לי לעיתים רחוקות(עניין של חודשים) אבל בדר"כ אחרי שאני נח זה עובר. הפעם זה פשוט לא עבר במשך שעות. קיבלתי הפנייה מרופאת המשפחה שלי לכירורג שבוע הבא,היא אמרה זה אולי שבר בטבור רציתי לשאול מה התסמינים לכך?ואם פתרון זה רק ניתוח?זה דבר מסובך?אשפוז ארוך? הצפייה עד לכירורג די מותחת לי את העצבים :-) תודה

21/04/2001 | 19:27 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דני, ראשית " לא לפחד כלל", הכירורגים לא אוכלים אנשים..., העינין שתארת נשמע כבקע (שבר) באזור הצלקת הניתוחית, נדיר אך קורא. אני מעריך שכירורג יוכל לאתר את הבעיה. הניתוח אם יש צורך, אינו מסובך ודורש אישפוז קצר והחלמה של מס' שבועות. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה