בלוטה בבית שחי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/04/2001 | 22:56 | מאת: רחל

מזה חודשיים יש לי בלוה בבית השחי. בשנה שעברה היתה לי בלוטה כזאת באותו מקום ובאותו מרקם בדיוק. לפני כשבועיים נבדקתי ע"י כרור שביצע לי גם ב.שד ואמר שהכל תקין ושבלוטה אינה חשודה בעיניו. הוא לא בדיוק ידע מהי.כמו כן בצעתי ב.דם בשם CI-15 (אם איני טועה) ברצוני לדעת האם בלוטה זו יכולה להופיע גם בגלל שינוי הורמונלי(כתוצאה מזריקת דפו פרוברה)? ואם זוהי בלוטת לימפה כמה זמן יכול לחלוף עד שתרד? תודה

21/04/2001 | 19:30 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רחל, בלוטה בבית שחי אצל אישה יש לברר אם נושא השד בסדר, בדיקה, ממוגרפיה בגיל מתאים, ואפילו אם העינין חשוד להגיע לידי הוצאת הבלוטה. שינויים הורמונלים יכולים לתת הגדלת קשרי למפה בבתי שחי יחד עם גודש בשד. התיעצי עם הכירורג וכן תשאלי מה לגבי ביופסיה של הבלוטה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה