פענוח תוצאות בדיקת ממוגרפיה ואולטרה סאונד שדיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

10/03/2007 | 22:46 | מאת: כרמל

הגעתי לרופא כירורג של קופ"ח אחרי שהרגשתי גוש קשה בשד. הרופא הפנה אותי לבדיתק u.s ולממוגרפיה. עלי לציין כי אני מרגישה גוש די גדול, ושהמרקם שלו הוא כאילו מונחת לי אבן בשד, אבל אבן עם חורים קטנים ובליטות. בבדיקת הממוגרפיה כתבו לי בסעיף שד ימין (שם אני מרגישה גוש): אסימטריה מראה שפיר. חיצוי עליון. רושם: נראה שפיר. בבדיקת אולטרה סאונד נכתב לי: שד ימין - מעל הפטמה, באזור בו נמוש הגוש מעיין תהליך היפואקואי, לא מוגדר. יש להשלים בירור על ידי טוקאט לאזור וייעוץ כירורגי. יש לציין שאין עדות לגוש מוגדר. מודגמת זרימת יתר. שד שמאל - ללא ממצא חריג. אקסילות ללא גושים. אני פשוט לא מבינה כלום. מה זה תהליך הפיואקואי לא מוגדר? מה המשמעותשל זרימת יתר? מה זה אקסילות ללא גושים? אשמח אם תבארו לי מה פירוש הדברים. כי יש לי עוד זמן עד שיגיע התור שלי אצל הכירורג ואני קצת דואגת. תודה! דרך אגב, חפשתי הסבר לדברים באינטרנט ולא מצאתי.

11/03/2007 | 16:38 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום כרמל המונחים הם מונחים של אולטראסאונד מה שחשוב הוא שיש להשלים הברור עי ביופיה עי מחט .אל תחכי לתור אצל כירורג אלא תבקשי תור דחוף.

11/03/2007 | 19:47 | מאת: כרמל

למה זה כל כך דחוף? אתה מתכוון שאני אקבע תור לביופסיה ע"י מחט? אני לא יודעת איפה עושים בדיקה כזו, וגם בקופ"ח אמרה לי הפקידה שאני לא יכולה לעשות את זה בלי הפנייה מכירורג. ולא מספיק ההפניה שקבלתי ממכון ממוגרף.

25/03/2007 | 09:53 | מאת: השולמית

שלום רב, אבא שלי יצא לפנסיה בשנה האחרונה. במשך 40 שנה לא החסיר מהעבודה בשל תעודת מחלה אפילו לא 3 ימים. אודה לך אם התאפשר להבין את הממצאי הבדיקה של אבי אנחנו מאוד מודאגים. בממצאי בדיקה מפורט: בסנין אנדוברונכיאלי וברונכיאקטזיות ב- LLL בלוטות לימפה מוגדלות באקסילות משני הצדדים באורך עד 15 מ"מ בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום הקדמי והמרכזי בקוטר עד 22 מ"מ

25/03/2007 | 09:54 | מאת: השולמית

שלום רב, אבא שלי יצא לפנסיה בשנה האחרונה. במשך 40 שנה לא החסיר מהעבודה בשל תעודת מחלה אפילו לא 3 ימים. אודה לך אם התאפשר להבין את הממצאי הבדיקה של אבי אנחנו מאוד מודאגים. בממצאי בדיקה מפורט: בסנין אנדוברונכיאלי וברונכיאקטזיות ב- LLL בלוטות לימפה מוגדלות באקסילות משני הצדדים באורך עד 15 מ"מ בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום הקדמי והמרכזי בקוטר עד 22 מ"מ

27/11/2010 | 00:44 | מאת: kara

רציתי לברר למה בדיוק משמשת התרופה tamoxifen citrate 20 mg זה תרופה אוליי קשורה לטיפולי שד או הורמונים אבל אני סקרנית לדעת מה זאת התרופה הזאת ??? אני מקווה לתשובה

27/11/2010 | 00:44 | מאת: kara

רציתי לברר למה בדיוק משמשת התרופה tamoxifen citrate 20 mg זה תרופה אוליי קשורה לטיפולי שד או הורמונים אבל אני סקרנית לדעת מה זאת התרופה הזאת ??? אני מקווה לתשובה

מנהל פורום כירורגיה