anastomotic leak

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/04/2001 | 17:42 | מאת: avi

מה יכולה להיות סיבה לדליפה מאנסטומוזיס לאחר קולקטומי עקב סעיף מדמם שהצריך סטומה זמנית עקב ספסיס וגרם למצב קשה ביותר אצל החולה?. האם מדובר על בעיה טכנית של איכות הביצוע או שישי סיבות נוספות? האים הדבר נכשב לרשלנות רפואית?

19/04/2001 | 19:10 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אבי, דליפה מעין זו הינה תמיד בעיה טכנית ולרוב קשורה במספר גורמים, איכות הניתוח, זיהום, בעיה של הספקת דם, מחלות נלוות של החולה ועוד. לגבי נושא של רשלנות זו כבר בעיה משפטית אותה תוכל לבדוק באתר רפואה ומשפט דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה