מה לשתות?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/04/2001 | 16:21 | מאת: ירון

שלום לך ד"ר ויזר. אני כתבתי לך כבר כמה פעמים בעבר וקיבלתי תושבה וכך אני מקווה שיהיה גם הפעם,בתודה מראש ירון. הבעיה שלי היא שאני סובל מהידבקויות מעיים ,מאחר ועברתי מספר ניתוחים להסרת הידבקויות יש לי נסיון רב עם הבעיה.אבל ישנה בעיה אחרת. כאשר אני מגיע לבית החולים,עם הידבקות נותנים לי את החומר ש"פותח סתימות" (השם שלו ברח לי מהראש)אתה בוודאי יודע על מה אני מדבר.ואיך שנותנים לי לשתות את החומר בלגימה הראשונה אני מקיא את הנשמה ולא בגלל החסימה שלפעמים משתחרתת מעצמה אלא מהחומר עצמו.לפעמים גם ניסו לתת לי את זה עם פרמין למניעת בחילה אבל כלום לא עזר. כיום אומנם ההידבקויות קצת נירגעו,אך ישנה בעיה נוספת אני צריך לעבור קולנוסקפיה ,וכידוע אני צריך לנקות את תכולת המעיים,וזה בעזרת חומר דומה,אני יודע שהחומר שנמכר בבתי המרקחת הוא "עדין" יותר,אך המצב כה חמור עד כדי כך שרק מהרחת החומר ,וזכרונות של בית החולים וכל ה"העסק" הקאתי הכל. האם קיימת אופציה אחרת ?האם קיים חומר עדין יותר? אנא עזור לי כי גם שאני מתאמץ אני פשוט לא יכול לשתות את החומר.ותאמין לי זה לא עוזר גם אם אני יודע שאם אני לא אשתה אצרך לעבור עוד ניתוח במקרה של הידקויות.ומי כמוני מכיר את הסבל שכרוך בכך. בתודה מראש ירון.

19/04/2001 | 19:16 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ירון, העיקרון בבדיקת הקולונוסקופיה היא ניקוי מעיים טוב אחרת "חבל על הזמן" תתיעץ עם הרופא הבודק כדי לראות איך ניתן לשנות את ההכנה כך שתכין עצמך כיאות דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה