אני זקוק לניתוח אורולוגי דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/04/2000 | 21:25 | מאת: משה

כתוצאה מהגדלת הפרוסטטה ועצירת שתן מוחלטת אמרו לי הרופאים בסורוקה שאני זקוק לניתוח דחוף אך בשל השביתה אני נשאר עם קטטר וממתין באי נוחות . ממש בא לי להתאבד ! ניסיתי לפנות למדיקל סנטר וגם שם ההמתנה של חודש ואני מסתובב עם הקטטר ממרכז רפואי אחד למשנהו . האם לא ניתן למצוא פתרון ביניים או מקום אחר לניתוח ? האם אין השביתה מפספסת את מטרתה כשהיא מעשירה את הבכירים ודופקת את הזוטרים ואת החולים בעלי האמצעים המוגבלים ?

29/04/2000 | 20:31 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום משה ליבי איתך, ראשית מתקיימים כל הניתוחים הדחופים והחולים הקשים מאוד לא נפגעים כלל !! מהשביתה שנית כפי שבודאי ברור לך גם אלו שמעוניינים בניתוח פלסטי או קצר ופשוט, יזקו לו במרכז פרטי (שם תמיד קל יותר לבצע ניתוח קצר ולא מסובך) וקיימים אנשים כמוך שסובלים והניתוח לחלוטין לא קטן אבל לא מסכן חיים אלא "רק" מכאיב וגורם לירידה באיכות החיים (ואני ממש ממש לא חש בנוח עם הסבל שנגרם לך, האמן לי). עם זה הכתובת לזעם צריכה להיות הממשלה ולא הרופאים. לצערי אתה ושכמותך הם "כלי המשחק" שבין צבור הרופאים לאוצר. וכעת מספר עובדות ונתונים "מהלב": המשכורות של הרופאים (גם של הבכירים) הן נמוכות מאוד - בכל קנה מדה שתמדוד (מייד נגיע למספרים), והאוצר שם את מבטחו בעובדה שהרופאים יכולים להרוויח כסף לאחר שעות העבודה (מישרה שניה) הזוטרים עושים זאת בתורנויות בבתי החולים הציבוריים והבכירים עושים זאת בשירות נוסף בבתי החולים הפרטיים. שעות העבודה של הזוטרים - "מתמחים" (ואני נמנה עמם) הנן ארוכות ומתישות. בממוצע אני אישית עובד כ-300- שעות חודשיות !!! (בד"כ 2-3 סופי שבוע בביה"ח) המשכורת שלי הינה 22 ש"ח לשעה. בתור השוואה רצינית קח משכורת במגזר הציבורי של אקדמאי עם 7-10 שנות לימוד (גמול השתלמות א' ב' תואר שני ועוד...) קח משכורת במדינות אחרות בעולם, קח משכורת ממוצעת במשק הישראלי (6,800 ש"ח) ותגלה שבאמת (אבל באמת) קיים עיוות ! הדרישות הן לא מוגזמות, שים לב שהאוצר מעולם לא פירט אותן הוא רק מוסר מספרים גלובלים והפחדות. גם אצל הבכירים המשכורות לא ב"שמיים" - גלוש לאתר של ההסתדרות הרפואית וקרא את מכתבו של פרופ' עמירם איילון מתל-השומר. התפיסה של עבודה נוספת אחרי סיום העבודה הינה תפיסה מעוותת. אנשי צבא הקבע לא נדרשים להיות שומרי בארים אחרי שעותיהם בצבא. נהגי אגד לא נדרשים לנהוד מונית לפרנסתם ואנשי חברת החשמל לא עובדים כטכנאי חשמל על חשבון זמנם הפרטי. הנקודה ביא שבמצב הקיים ישנה סחיפה ובריחה של אנשי המקצוע הטובים לשוק הפרטי- והנפגע מכך הוא - אתה. כמובן שגם אחרי התיקון של השכר והבאתו למספרים "מכובדים", יהיו יסונוורו מהכסף ויפנו לשוק הפרטי (אנחנו לא תמימים), אבל לפחות אותו קומץ שמוכן לתת את מה שיש לו למען המערכת הציבורית והרפואה בבתי החולים (ותתפלא ישנם רבים כאלה) יוכלו להקדיש את כל זמנם לרפואה הציבורית הצעת ההסתדרות הרפואית הינה לתת תוספות מודרגות לרופאים בהתאם לקריטריון ברור של זמנם בביה"ח. רופא אשר נמצא 100% מזמנו בביה"ח יקבל תוספת משמעותית בעוד שרופא שמנתח במרכז פרטי 90% מזמנו יקבל תוספת שולית (אם בכלל). נוח לאוצר להצניע דרישות אלו ב"שידורי התעמולה שלו" על כן איני מרגיש שהבכירים מנצלים אותי. זהו מהרבה בחינות מאבק על דמות הרפואה הציבורית בארץ לשנים הבאות. לעניינך-אני ניזון מחדשות בדיוק כמוך ויודע שמרבית הרופאים הבכירים מנתחים בבתי חולים פרטיים (במהלך השביתה). נצל זאת ומצא רופא שיוכל לנתח אותך בהקדם. בהצלחה שלומי

29/04/2000 | 20:34 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום משה ליבי איתך, ראשית מתקיימים כל הניתוחים הדחופים והחולים הקשים מאוד לא נפגעים כלל !! מהשביתה שנית כפי שבודאי ברור לך גם אלו שמעוניינים בניתוח פלסטי או קצר ופשוט, יזקו לו במרכז פרטי (שם תמיד קל יותר לבצע ניתוח קצר ולא מסובך) וקיימים אנשים כמוך שסובלים והניתוח לחלוטין לא קטן אבל לא מסכן חיים אלא "רק" מכאיב וגורם לירידה באיכות החיים (ואני ממש ממש לא חש בנוח עם הסבל שנגרם לך, האמן לי). עם זה הכתובת לזעם צריכה להיות הממשלה ולא הרופאים. לצערי אתה ושכמותך הם "כלי המשחק" שבין צבור הרופאים לאוצר. וכעת מספר עובדות ונתונים "מהלב": המשכורות של הרופאים (גם של הבכירים) הן נמוכות מאוד - בכל קנה מדה שתמדוד (מייד נגיע למספרים), והאוצר שם את מבטחו בעובדה שהרופאים יכולים להרוויח כסף לאחר שעות העבודה (מישרה שניה) הזוטרים עושים זאת בתורנויות בבתי החולים הציבוריים והבכירים עושים זאת בשירות נוסף בבתי החולים הפרטיים. שעות העבודה של הזוטרים - "מתמחים" (ואני נמנה עמם) הנן ארוכות ומתישות. בממוצע אני אישית עובד כ-300- שעות חודשיות !!! (בד"כ 2-3 סופי שבוע בביה"ח) המשכורת שלי הינה 22 ש"ח לשעה. בתור השוואה רצינית קח משכורת במגזר הציבורי של אקדמאי עם 7-10 שנות לימוד (גמול השתלמות א' ב' תואר שני ועוד...) קח משכורת במדינות אחרות בעולם, קח משכורת ממוצעת במשק הישראלי (6,800 ש"ח) ותגלה שבאמת (אבל באמת) קיים עיוות ! הדרישות הן לא מוגזמות, שים לב שהאוצר מעולם לא פירט אותן הוא רק מוסר מספרים גלובלים והפחדות. גם אצל הבכירים המשכורות לא ב"שמיים" - גלוש לאתר של ההסתדרות הרפואית וקרא את מכתבו של פרופ' עמירם איילון מתל-השומר. התפיסה של עבודה נוספת אחרי סיום העבודה הינה תפיסה מעוותת. אנשי צבא הקבע לא נדרשים להיות שומרי בארים אחרי שעותיהם בצבא. נהגי אגד לא נדרשים לנהוד מונית לפרנסתם ואנשי חברת החשמל לא עובדים כטכנאי חשמל על חשבון זמנם הפרטי. הנקודה ביא שבמצב הקיים ישנה סחיפה ובריחה של אנשי המקצוע הטובים לשוק הפרטי- והנפגע מכך הוא - אתה. כמובן שגם אחרי התיקון של השכר והבאתו למספרים "מכובדים", יהיו יסונוורו מהכסף ויפנו לשוק הפרטי (אנחנו לא תמימים), אבל לפחות אותו קומץ שמוכן לתת את מה שיש לו למען המערכת הציבורית והרפואה בבתי החולים (ותתפלא ישנם רבים כאלה) יוכלו להקדיש את כל זמנם לרפואה הציבורית הצעת ההסתדרות הרפואית הינה לתת תוספות מודרגות לרופאים בהתאם לקריטריון ברור של זמנם בביה"ח. רופא אשר נמצא 100% מזמנו בביה"ח יקבל תוספת משמעותית בעוד שרופא שמנתח במרכז פרטי 90% מזמנו יקבל תוספת שולית (אם בכלל). נוח לאוצר להצניע דרישות אלו ב"שידורי התעמולה שלו" על כן איני מרגיש שהבכירים מנצלים אותי. זהו מהרבה בחינות מאבק על דמות הרפואה הציבורית בארץ לשנים הבאות. לעניינך-אני ניזון מחדשות בדיוק כמוך ויודע שמרבית הרופאים הבכירים מנתחים בבתי חולים פרטיים (במהלך השביתה). נצל זאת ומצא רופא שיוכל לנתח אותך בהקדם. בהצלחה שלומי

מנהל פורום כירורגיה